Microsoft Copilot: Vaak gestelde vragen

DELEN

Meer dan 400 mensen registreerden voor onze webinar 'Microsoft Copilot: hoe gebruik je het voor je werk en wat zijn de valkuilen'. Het toont aan dat heel wat mensen overtuigd zijn van de productiviteitswinst die zij dankzij AI kunnen boeken.
Zit jij nog met vragen rond Copilot? Op deze pagina verzamelen we alle vragen uit de webinar.

 

Inhoudstabel:

 

Microsoft Copilot Q&A

Q. Blijft bij de betalende versie van ChatGPT je data ook privé?
A. Hiervoor heb je minstens een ChatGPT ‘Team’ abonnement nodig van 25$ per maand, minstens 2 licenties. 


Q. Wat is het verschil tussen ChatGPT en Copilot?
A. Het belangrijkste verschil is dat Copilot binnen je Microsoft 365 applicaties, op je eigen data werkt. Je hoeft dus ook niet afzonderlijk aan te melden op Copilot, het is een Single Sign On (SSO) toepassing. SSO is bij ChatGPT enkel beschikbaar in het Enterprise plan.


Q. Is er ook een non profit en education pricing?
A. Momenteel geldt dezelfde pricing voor iedereen. Copilot kost €337,2 per gebruiker/jaar (= €28,1 per maand, maar er is een jaarlijkse commitment).


Q. Kan je Copilot gratis testen ?
A. Neen, je zal minstens een licentie voor 1 gebruiker voor 1 jaar moeten afnemen.


Q. Werkt Copilot ook bij een fysieke meeting?
A. Je zou dan een Teams meeting kunnen opstarten zodat de meeting opgenomen wordt. Uit onze ervaring werkt het wel minder goed als iedereen via dezelfde microfoon spreekt. Copilot kan dan in de transcriptie bijvoorbeeld niet duidelijk bepalen wie wat zei of wie welke taak toegewezen kreeg, tenzij dat duidelijk uitgesproken werd.


Q. Kan Copilot ook een tweetalige (NL/FR) meeting samenvatten?
A. Bij het inschakelen van transcriptie moet je aangeven welke (één) taal er gesproken wordt. Microsoft werkt nu wel aan 'language interpretation', maar deze functionaliteit is er nog niet meteen.


Q. Moet iedere deelnemer in Teams Copilot hebben?
A. Voor de beste ervaring wel. Iedereen die Copilot wil gebruiken heeft een licentie nodig. Het is vooral belangrijk dat de organizer van de meeting een lincentie heeft. Die persoon kan dan wel de transcriptie delen maar dat neemt een deel van de efficiëntie weg.


Q. Is loop activatie voor alle gebruik van copilot nodig of vb enkel om maximaal copilot rond meetingverslagen in teams te kunnen inzetten?
A. Dit is inderdaad een voorwaarde van Microsoft en wordt geactiveerd op tenant niveau (voor iedere gebruiker).


Q. Kan men ook opdracht geven om data op te halen uit een database?
A. Via Copilot studio kan je zelf toepassingen (laten) bouwen. Je kan zelfs nog verder gaan en Copilot studio data laten halen uit (interne) websites en documenten.

Q. Kan copilot ook data uit externe tools halen? 
A. Er bestaan ook Copilot connectors en plugins naar 3th party software. Als de connector nog niet bestaat, kan die zelf gemaakt worden.


Q. Waar zit copilot allemaal in omvat?
A. Tijdens de webinar hadden we het voornamelijk over Copilot voor Modern Work. Maar zoals je ziet in onderstaand overzicht zit het verweven in veel meer Microsoft producten. Ontdek zelf hoe je Copilot gebruikt in de belangrijkste Microsoft 365 Tools.

 
Q. Zit Copilot ook in Microsoft Forms?
A. Ja, wanneer je een nieuw formulier start en een eerste vraag wilt toevoegen krijg je de optie om je form aan te maken op basis van een prompt. 


Q. Kan je Copilot een PDF als bron gebruiken om een PowerPoint presentatie te maken?
A. Neen. Copilot zal je vragen om een Word document te gebruiken als bron. Tip; je kan in Word wel eenvoudig een PDF naar Word converteren.


Q. Kan copilot de presentatie ook omzetten naar de huisstijl van de eigen organisatie?
A. Ja, hij kan werken met cover- en master slides in de PowerPoint. Maar hij heeft wel (nog) moeite om bijvoorbeeld de juiste tekstkleur erop te zetten: in onze test kregen we een zwarte tekst op een donkere achtergrond.


Q. Ik werk voor verschillende organisaties die elk hun eigen SharePoint hebben, waar ik toegang toe heb. heb ik dan voor elk van de organisaties een aparte licentie nodig of volstaat het een te hebben voor mijzelf?
A. Copilot wordt geïnstalleerd voor 1 bepaalde tenant. Per organisatie zal je dus een licentie nodig hebben.

Copilot Nieuws

Ik wil je nog graag 2 Copilot nieuwtjes meegeven:

  1. Copilot is binnenkort (in maart of april 2024) ook in het Nederlands beschikbaar! Hoewel de tool vandaag al overweg kan met data in het Nederlands, zal je dan ook je prompts (vragen) in het Nederlands kunnen stellen.
  2. Copilot kan ook geactiveerd worden voor Teams telefonie (VoIP en PSTN).

Aan de slag met Microsoft Copilot?

Je kan onze webinar rond Microsoft Copilot hier herbekijken.

Organisaties die willen starten met Microsoft Copilot starten vaak eerst met een assessment van hun Microsoft 365 omgeving. Het is belangrijk dat de rechtenstructuur goed opgezet is, zodat Copilot geen gevoelige data oproept voor gebruikers die daar geen toegang toe horen te hebben.

Onze experts kunnen je hierbij helpen, we bieden:

  • Een assessment om na te gaan of je organisatie klaar is voor Copilot
  • Copilot workshops en trainingen om je te inspireren omtrent de mogelijkheden én te bepalen hoe Copilot voor jouw organisatie kan werken
  • Een Copilot kickstart programma om je te helpen snel van start te gaan met Copilot en de mogelijkheden maximaal te benutten

Heb je interesse in één van bovenstaande mogelijkheden? Boek dan hier je vrijblijvend gesprek.