Hoe AI-assistent Microsoft 365 Copilot jouw werkdag verandert

DELEN

Duik samen met ons in een wereld waar je e-mails worden opgeschoond voordat je 'Goedemorgen' kunt zeggen, waar je presentaties schitteren zonder dat je er een vinger voor hebt uitgestoken, en waar je dagelijkse taken soepel verlopen dankzij de magie van AI.

Maak kennis met Microsoft 365 Copilot, de AI-tool die de manier waarop je werkt zal veranderen. Verwelkom een toekomst van automatisering en ongeziene productiviteit en zeg voor eens en voor altijd vaarwel tegen tijdrovende handmatige taken.


Op deze pagina: 

 1. Wat is Microsoft 365 Copilot?

 2. Copilot is NU beschikbaar voor alle organisaties

 3. De Kracht van Copilot in Microsoft 365 Tools

 4. Hoe verschillen Windows Copilot, Bing Chat Enterprise en Microsoft 365 Copilot?
 5. Copilot, een nieuw tijdperk

Wat is Microsoft 365 Copilot?

Copilot is gebaseerd op de krachtige technologie van OpenAI, de makers van ChatGPT. Deze slimme AI-assistent begrijpt en genereert menselijke taal.
Dankzij Copilot kan je in gewone mensentaal vragen stellen over alle informatie in jouw Microsoft 365-omgeving: e-mails, documenten, spreadsheets, chats, en meer.
En dit dan nog eens gecombineerd met een schat aan openbare kennis op het internet.

Copilot geeft je antwoorden, maar kan ook acties nemen zoals een mail opstellen of een PowerPoint opmaken (zie voorbeelden hieronder).

Copilot is NU beschikbaar voor alle organisaties

Microsoft maakte bekend dat Copilot voor Microsoft 365 nu toegankelijk is voor bedrijven van alle groottes. Dit opent de deur naar een totaal nieuwe werkervaring voor KMO's. 

Copilot voor Microsoft 365 was voordien uitsluitend toegankelijk voor de zakelijke markt met een vereiste van minstens 300 gebruikers. Die regel valt volledig weg. De kracht van AI komt nu dus echt naar jouw organisatie, vanaf 1 licentie.

De enige vereiste is dat je één van deze Microsoft pakketten hebt:

 • Microsoft 365 Business Standard (BS)
 • Microsoft 365 Business Premium (BP)
 • Microsoft/Office 365 E3 (ME3/OE3)
 • Microsoft/Office 365 E5 (ME5/OE5)

Een licentie kost €337,2 per gebruiker/jaar (= €28,1 per maand, maar er is een jaarlijkse commitment). Bestellen? Vraag het ons.

De Kracht van Copilot in Microsoft 365 Tools

Microsoft 365 Copilot transformeert de manier waarop je met je favoriete apps werkt. Hierdoor kun je je richten op wat écht belangrijk is en minder tijd verspillen aan routine- of tijdrovende taken.

1. Copilot in Excel: Samen je gegevens verkennen en analyseren

Goochelen met cijfers was nog nooit zo makkelijk. Stel vragen over je gegevens en Copilot helpt je op weg. Geen ingewikkelde formules meer, maar heldere inzichten. Copilot voor Excel kan suggesties geven en toont formules op basis van jouw vragen. En alsof dat nog niet genoeg is, kan het ook verbluffende grafieken en diagrammen creëren om trends te onthullen.

Copilot in Excel

Een paar voorbeeld prompts:

 • Geef een overzicht van de verkopen per type en kanaal.
 • Wat is het effect van deze groei ratio op mijn marge?
 • Wat gebeurt er als we deze variabele veranderen?

2. Copilot in Outlook: Je persoonlijke assistent voor een opgeruimde inbox

Minder tijd in je inbox, meer tijd voor wat ertoe doet. Van het samenvatten van lange email gesprekken tot het snel opstellen van berichten, Copilot kan je heel wat tijd in je mailbox helpen besparen. Copilot voor Outlook kan gebruik maken van inhoud uit andere e-mails en documenten uit Microsoft 365.

Copilot in Outlook

Een paar handige prompts:

 • Vat samen wat ik vorige week gemist heb.
 • Schrijf een bedankmailtje, maar hou het kort en zakelijk.
 • Stuur iedereen een uitnodiging voor een lunch meeting volgende week.

3. Copilot in Word: Schrijf, bewerk, vat samen en creëer als nooit tevoren

Stel, je wilt starten aan een nieuw document, maar weet niet hoe te beginnen? Geef Copilot een hint en voilà, je hebt een eerste opzet. Verrijk bestaande documenten met nieuwe inhoud, vat ze samen of verbeter ze grammaticaal en inhoudelijk. Zelfs suggesties voor de perfecte tone of voice zijn voor Copilot een fluitje van een cent.

Copilot in Word

Enkele voorbeelden van wat je kunt vragen:

 • Maak een voorstel van twee pagina's op basis van deze gegevens.
 • Maak een concept op basis van deze notities.
 • Kan deze paragraaf korter? En een beetje losser qua toon?

4. Copilot in PowerPoint: Zet ideeën om in verbluffende presentaties

Kost het jou ook altijd zoveel tijd om een presentatie te maken? Copilot maakt presentaties van bestaande documenten in een handomdraai. De bronnen en notities worden netjes voor je bijgehouden. Of laat je creativiteit de vrije loop en creëer vanaf een simpele schets een compleet nieuwe presentatie. Copilot fikst het voor je en past zelfs animaties aan.

Copilot in Powerpoint

Probeer bijvoorbeeld:

 • Maak een presentatie van acht slides op basis van dit document.
 • Kun je deze presentatie inkorten naar drie slides?
 • Deel deze vier punten op in vier kolommen met foto's.

5. Copilot in OneNote: Jouw digitale notitieboek, nu nog slimmer

Ook zo'n fan van OneNote? Met Copilot haal je nog meer uit deze tool. Zet eenvoudige notities om in gedetailleerde inzichten of takenlijsten, maak in een oogwenk samenvattingen of laat Copilot je schrijfstijl verfijnen.

Copilot in OneNote

Stel je volgende commando's voor:

 • Help me een planning maken voor een verjaardagsfeestje met 50 mensen.
 • Geef me een korte samenvatting van deze notities.
 • Optimaliseer deze tekst: maak hem beknopter.

6. Copilot in OneDrive: Inzichten zonder bestanden te openen

Besteed je ook veel tijd aan het zoeken naar dat ene bestand? Copilot maakt van je OneDrive jouw slimme archief, waar je snel de informatie vindt die je nodig hebt. Je hoeft bestanden niet meer te openen om te begrijpen wat ze bevatten. Vraag om een overzicht of specifieke informatie en Copilot levert je dat aan.

OnDrive Copilot

Enkele suggesties:

 • Wat is de kern inhoud van dit document?
 • Geef me een samenvatting van dit bestand.
 • Wanneer is het laatst gewijzigd en door wie?

7. Copilot in Stream: Video-inzichten binnen enkele seconden

Wil je snel de kernboodschap van een video begrijpen zonder hem volledig te bekijken? Copilot voor Stream vat de belangrijkste info voor je samen. Of je nu een snel overzicht van een vergadering nodig hebt of direct naar dat ene cruciale moment in de video wilt springen, Copilot zorgt ervoor.

Copilot in Streams

Probeer deze handige prompts:

 • Wat was de conclusie van deze discussie?
 • Wanneer wordt het nieuwe project in de video besproken?
 • Wat zijn de voorgestelde vervolgstappen na deze vergadering?

8. Copilot en Business Chat in Teams 

Als je veel samenwerkt met collega's dan zijn Copilot en Business Chat in Teams je nieuwe beste vrienden. Met Copilot is het eenvoudig om gesprekken bij te houden, belangrijke punten te markeren, een vergaderagenda op te zetten en ervoor te zorgen dat iedereen weet wat de volgende stappen zijn.

Hier nog enkele handige prompts:

 • Wat heb ik gemist tijdens de vergadering?
 • Maak een lijstje met voor- en nadelen over dit onderwerp.
 • Wat hebben we besloten en wat gaan we nu doen?

Maar daar stopt het niet. Met Business Chat in Teams krijg je een totaal nieuwe samenwerkingservaring. Deze tool is naadloos geïntegreerd met al je gegevens en apps. Stel je voor dat je in menselijke taal vragen kunt stellen en direct antwoorden krijgt zonder technisch gedoe. Dankzij de kracht van Microsoft Graph brengt Business Chat info uit al je documenten, presentaties, e-mails, en meer bij elkaar.


 

Met Copilot aan je zijde worden dagelijkse taken een stuk eenvoudiger en kun je het meeste halen uit je Microsoft 365-suite.

Hoe verschillen Windows Copilot, Bing Chat Enterprise en Microsoft 365 Copilot?

Er zijn op dit moment 2 versies van Copilot die voor jou relevant zijn:
 1. Microsoft Copilot
  Dit is de gratis AI-assistent, voorheen bekend als Bing chat.
  Deze is gratis te gebruiken via copilot.microsoft.com of via je Edge browser. 
  Je interacties zijn hier niet beveiligd, tenzij je inlogt met een Microsoft Werk- of Schoolaccount en er is geen integratie met de Microsoft apps.

 2. Copilot voor Microsoft 365
  Dit is de meest krachtige versie van Copilot vanwege de volledige integratie met Microsoft 365, en is gericht op zakelijke klanten.
  Voor deze versie van Copilot is een Microsoft 365 Business Standard, Business Premium, Enterprise E3 of E5 abonnement vereist. 
  Copilot voor Microsoft 365 is een add-on licentie en kost €337,2 per gebruiker/jaar (= €28,1 per maand, maar er is een jaarlijkse commitment).
  Er is geen minimale afname, je kan starten vanaf 1 licentie.

  Copilot, een nieuwe tijdperk

  Microsoft 365 Copilot is duidelijk veel meer dan een assistent. Het is jouw persoonlijke, AI-gedreven bondgenoot die de manier waarop je werkt met tools zoals Excel, PowerPoint, Teams en Outlook transformeert. Het helpt je niet alleen efficiënter te werken, maar het geeft je ook de ruimte om te focussen op wat écht telt.

  Aan de slag met Copilot; wij helpen je. 

  Of je nu hulp nodig hebt om je gebruikers wegwijs te maken in de functionaliteiten, op zoek bent naar relevante toepassingen, of richtlijnen voor governance wilt vaststellen, de prijzen wil kennen of de licenties wil activeren, wij zorgen voor inspiratie, bewezen methodes en hands-on hulp bij de implementatie. Klik hier om een vrijblijvend afspraak te maken.