50% korting op cybersecurity verbetertrajecten dankzij subsidies van VLAIO

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • 50% korting op cybersecurity verbetertrajecten dankzij subsidies van VLAIO
DELEN

De druk op de IT-afdeling ligt hoger dan ooit om de volledige omgeving optimaal te beveiligen. Ransomware, phishing, virussen,... het gevaar loert altijd om de hoek. Zeker nu we altijd en vanaf verschillende apparaten verbonden zijn met onze (bedrijfs-)applicaties en data en vaker van thuis uit werken. 

VLAIO benadrukt het belang van cybersecurity door de kosten van verbetertrajecten voor KMO's met 50% te subsidiëren, exclusief via erkende dienstverleners zoals Techne/Savaco.

Op deze pagina:

  1. Kies voor een cybersecurity aanpak met meerdere lagen
  2. VLAIO zet in op cyberbeveiliging
  3. Jarenlange focus op cybersecurity
  4. 3 trajecten voor ondersteuning
  5. Voordelen van een ervaren securitypartner

Kies voor een cybersecurity aanpak met meerdere lagen

Cybersecurity is eenvoudig gezegd; de beveiliging van systemen, programma’s en netwerken tegen digitale aanvallen. Een goede beveiliging bestaat uit meerdere lagen. Een next-generation firewall zorgt voor het beschermen van het netwerk tegen de buitenwereld, een antivirus software, Multi-factor authenticatie en een sterk wachtwoorbeleid zorgen voor de interne beveiliging. Maar daarnaast is het vandaag ook van groot belang om ‘awareness‘ te creëren binnen de organisatie want mensen zijn vaak de zwakste schakel in je beveiliging.

VLAIO zet in op cyberbeveiliging

VLAIO (het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen) wil KMO's en maatwerkbedrijven in Vlaanderen stimuleren om zich beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Dat doet het met een reeks cybersecurity-verbetertrajecten. Tijdens zo’n individueel begeleidingstraject krijg je advies en ondersteuning van één van de erkende dienstverleners, om zo de cyberbeveiliging van je onderneming te versterken. Via VLAIO bieden wij 3 trajecten aan, afhankelijk van wat je precies als onderneming nodig hebt (START, MEDIUM en PLUS). 50% van de kostprijs van het traject wordt gesubsidieerd.

Jarenlange focus op cybersecurity

Onder de erkende dienstverleners is nu dus ook Savaco, waar Techne onderdeel van is, en dat hoeft niet te verbazen. We zetten immers al geruime tijd sterk in op cybersecurity. “Wij delen de visie van VLAIO: inzetten op cyberveiligheid is een must voor Vlaamse bedrijven”, vertelt Benoit Claus, Business Development Manager Security. “We specialiseren ons daarom ook al heel wat jaren in cybersecurity en hebben hierrond een uitgebreid aanbod aan oplossingen en diensten in ons portfolio. Het feit dat we nu ook geselecteerd zijn als aanbieder voor de VLAIO cybersecurity-verbetertrajecten, is voor ons een mooie bevestiging van onze jarenlange focus op cybersecurity."

Ben jij wel overtuigd van de focus op cybersecurity, maar wil je organisatie nog niet mee? Hier zijn 9 manieren om je CEO te overtuigen om van cybersecurity prioriteit te maken

3 trajecten voor ondersteuning

De maatregel richt zich tot kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) en vrije beroepen uit de privésector, gevestigd in het Vlaamse Gewest, met een aanvaarde hoofdactiviteit en een aanvaardbare rechtsvorm (vzw's zijn niet uitgesloten).

Voor organisaties die een eerste inzicht willen krijgen in hun huidige beveiliging en hun eerste stappen vooruit willen zetten, is er het verbetertraject START (1). Tijdens dit traject ontdek je hoe het gesteld is met je huidige cyberbeveiliging en krijg je aanbevelingen in een duidelijke cybersecurity roadmap. De trajecten MEDIUM(2) en PLUS (3) bouwen hierop telkens een stap verder, met naast een analyse en aanbevelingen ook de concrete implementatie van prioritaire cybersecurity-verbeteringen. Voor elk van deze trajecten komt de subsidie van VLAIO tussen voor 50% van de kostprijs van het traject.

Bovenop de standaardtrajecten biedt Savaco ook enkele extra’s in het kader van de VLAIO cybersecurity-verbetertrajecten. "Voor wie nog een stapje verder wil gaan, biedt Savaco ook enkele uitbreidingstrajecten waarmee je de weerbaarheid van je bedrijf tegen cyberaanvallen verder kan verhogen”, vult Benoit aan. “Die uitbreidingen kan je inzetten voor een waaier aan extra diensten. Zo kan je een optiepakket inzetten rond user awareness, om met concrete tools het bewustzijn van je medewerkers rond cybersecurity te verhogen. De mens is en blijft immers de zwakste schakel als het gaat om cybersecurity in je bedrijf. We kunnen je ook helpen om een Security Incident Response Plan op te stellen. Hierbij definiëren we op maat van het bedrijf de stappen en maatregelen die je moet nemen in geval van een cyberincident, om zo de impact ervan te minimaliseren.”

Voordelen van een ervaren securitypartner

Dankzij onze expertise op het vlak van cybersecurity kunnen klanten rekenen op een doordachte aanpak van hun cybersecurity-verbetertraject. “Onze experts hebben al heel wat bedrijven en organisaties geholpen bij het versterken van hun weerbaarheid tegen cybercriminelen”, aldus nog Benoit Claus. “We maken hierbij gebruik van erkende frameworks, zoals het CCB Cyber Fundamentals Framework en het NIST Cybersecurity Framework. Deze gestructureerde aanpak zorgt voor een helder, tastbaar resultaat waarop bedrijven ook in de toekomst kunnen verder bouwen.”

Maak dus prioriteit van je cybersecurity en neem vandaag nog contact voor een vrijblijvend gesprek. Ontdek hoe jij kan genieten van de cybersecurity ondersteuning aan een verlaagd tarief dankzij VLAIO.