Wijzigingen in Azure-donaties: dit moet je weten

DELEN

Microsoft heeft onlangs een belangrijke update aangekondigd in het Azure-donatie aanbod voor de non-profitsector. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Je leest het hier.


Op deze pagina: 

  1. Azure-subsidie aanpassingen

  2. Dynamics 365 Enterprise Grant verandering

  3. M365-donaties blijven behouden

  4. Alternatieve oplossingen

Azure-subsidie aanpassingen:

Vanaf 1 oktober 2023 zijn de Azure-donaties teruggeschroefd van $3500 naar $2000. Dit betekent dat bij verlenging na deze datum de vernieuwing van de subsidie op het oude niveau niet meer mogelijk is. Kosten die de $2000 overschrijden zullen worden doorgerekend. Als je meer wil weten over de wijzigingen van subsidies verstrekt door Microsoft kan je terecht op deze pagina.

Dynamics 365 Enterprise Grant verandering

Vanaf 1 oktober 2023 kwam er daarnaast ook een einde aan de gratis Dynamics 365 Sales Enterprise licenties. Na deze datum zullen non-profitorganisaties bij de vernieuwing van hun abonnement overgaan op het speciale non-profit kortingstarief voor de vijf licenties die voorheen kosteloos waren.

M365-donaties blijven behouden

De M365-donaties blijven (voorlopig) ongewijzigd. Dat betekent dat in aanmerking komende vzw's nog steeds 10 gratis Microsoft 365 Business Premium licenties ter beschikking krijgen. Wil je weten of jouw organisatie in aanmerking komt en hoe je je hiervoor aanmeldt, bekijk dan deze pagina.

Alternatieve oplossingen

In enkele jaren tijd is de tegemoetkoming voor Azure services gedaald van $5000 naar $3500 en nu zelfs $2000. Voor organisaties die sterk afhankelijk zijn van deze donaties kan dit nieuws erg vervelend zijn. Een mogelijk alternatief is om met AWS (Amazon Web Services) credits te werken.

Wil je graag vrijblijvend advies op maat van jouw organisatie? Als ICT partner voor vzw's staan we klaar om je te helpen bij je IT-strategie zodat jouw non-profit organisatie blijft groeien, ongeacht de budgettaire uitdagingen. Klik hier om een vrijblijvend afspraak te maken.