Welke Microsoft 365 licentie heb je nodig?

DELEN

We gaven een webinar over de wijzigingen van de Microsoft tarieven, de webinar voor vzw's herbekijk je hier, de webinar voor kmo's vind je hier. Dat opende de deur voor vragen zoals welke Microsoft 365 licentie je eigenlijk nodig hebt. Ontdek hier waar je op moet letten bij het kiezen van M365 licenties.

Op deze pagina:

  • De grootte van je organisatie bepaalt je pakket
    • Aanrader kleine tot middelgrote organisaties: M365 Business Premium
    • Aanrader grote organisaties: M365 E3
    • Andere opties? 
  • Beheer van je Office365-omgeving uitbesteden? 

Microsoft biedt veel M365-licentiepakketten aan waarin ze verschillende producten en services bundelen. Welke Microsoft 365-licentie het best past bij jouw organisatie is afhankelijk van een aantal factoren. Veel hangt af van de grootte van je bedrijf en andere services die je gebruikt. Sommige cloud services zoals Teams, OneDrive en Exchange Online zijn inbegrepen in bepaalde abonnementsformules.

Belangrijk: vzw's genieten van andere tarieven. Vraag er ons naar.

De grootte van je organisatie bepaalt je pakket 

Eerst en vooral moet je kiezen tussen Microsoft 365 Business en Microsoft 365 Enterprise. M365 Business richt zich op bedrijven tot 300 gebruikers daar waar M365 Enterprise gericht is op grotere bedrijven.

Naast het aantal gebruikers verschillen de pakketten naargelang de mogelijkheden. De Enterprise-versies omvatten bijvoorbeeld ook integraties met andere bedrijfsapplicaties zoals CRM, aanvullende licentierechten voor de hybride omgeving en extra informatiebescherming.

Onze aanrader voor kleine tot middelgrote organisaties: Microsoft 365 Business Premium

De M365 Business Premium is de topper onder de softwareformules voor minder dan 300 users. Inbegrepen in dit pakket zijn de klassieke Office-tools: Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Access. Daarenboven kan je ook beter samenwerken door het gebruik van Exchange Online, SharePoint, Skype en Teams.

Belangrijk: dit is de enige Microsoft 365 Business formule met uitgebreide tools voor het beheer van pc’s en mobiele toestellen met een sterke beveiliging tegen hackings.

bus

Onze aanrader voor grote organisaties: Microsoft 365 Enterprise E3

Grotere bedrijven kiezen best voor een M365 Enterprise E3 licentie waar de verwachtingen op het vlak van beveiliging en integratiemogelijkheden nog hoger liggen. Met Microsoft 365 Enterprise E3 koppel je met eigen bedrijfsapps zoals een ERP-pakket of boekhoudsoftware.

Eveneens alle beveiligingsopties van Office 365 behoren tot dit pakket en helpen om alle gegevens veilig te houden. De licentie bevat intelligente beveiligingssoftware die gegevens van je organisatie, werknemers en klanten beschermt. 

e3

Andere opties?

Uiteraard zijn er naast deze vaak gekozen licenties ook nog andere Microsoft 365-abonnementen. Welke optie het beste past bij jouw organisatie bespreken we graag in een vrijblijvend gesprek. Plan hier je gesprek.

Beheer van je Office365-omgeving uitbesteden? 

Techne begeleide reeds heel wat klanten met een migratie vanuit hun office-omgeving naar de cloud. Daarbij geven we na de migratie zowel ondersteuning aan eindgebruikers als aan beheerders om nog veiliger en efficiënter te werken. Benieuwd naar meer? Mail naar info@techne.be of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experten.