Modern Desktop: waarom heeft iedereen het erover en wat zijn de voordelen voor KMO's?

 • Home
 • /
 • Nieuws en tips
 • /
 • Modern Desktop: waarom heeft iedereen het erover en wat zijn de voordelen voor KMO's?
DELEN

De modern desktop is een moderne, productieve en veilige werkplek op basis van Office 365 en Windows 10. Ontdek hier de voordelen van de moderne desktop voor uw KMO.

Op deze pagina:

De ondersteuning voor Windows 7 en Office 2010 stopt in 2020. Dat betekent dat Microsoft na die datum geen patches, beveiligingsupdates en technische ondersteuning meer levert. Een logische upgrade is Microsoft 365, een totaaloplossing op basis van Windows 10 en Office 365. Hiermee krijg je alle voordelen van een moderne, productieve en veilige werkplek, de ‘modern desktop’ zoals Microsoft die heet.

Microsoft 365

Wil je vandaag succesvol zijn dan is het meer dan ooit belangrijk om je mensen de juiste technologie te geven zodat zij hun beste werk kunnen leveren.

Zeker gezien de duidelijke evoluties van de laatste jaren:

 • het ‘kantoor’ is niet langer beperkt tot 1 fysieke ruimte
 • medewerkers gebruiken naast de pc of laptop ook mobiele apparaten
 • de verwachtingen van klanten en werknemers liggen hoger
 • de bedreigingen op het vlak van technologie worden complexer

Dit zegt Microsoft zelf over Microsoft 365:

Organisaties willen productievere medewerkers en stellen teamwerk als belangrijke randvoorwaarde. Daarnaast zouden werknemers op elk tijdstip en locatie moeten kunnen werken. Dit moet uiteraard wel veilig gebeuren.

ICT-puzzel

Dankzij de Microsoft 365 Modern Desktop leg je de basis voor een complete ICT-werkplek en -infrastructuur oplossing. Op die manier los je een groot deel van de complexe ICT-puzzel op.

De combinatie van Windows 10 en Office 365 (Office in de cloud) komt tegemoet aan de huidige noden op de werkplek en biedt voordelen voor alle belanghebbenden.

Beide oplossingen worden steeds up-to-date gehouden zodat je meteen beschikt over de nieuwste productiviteitsfeatures en innovaties. De cloud-gebaseerde modern desktop is eenvoudig, flexibel en mobiel en biedt je de beste software om je werk plaats-onafhankelijk te doen. Productiviteit én vrijheid dus.

IT-verantwoordelijken hebben daarnaast alle benodigdheden voor het instellen van beveiliging en naleving van wet- en regelgeving. Zij blijven de controle behouden, zonder compromissen naar productiviteit toe.  Windows-apparaten (Apple/Android deels ook) worden centraal beheerd en gevoelige gegevens worden beschermd. Toestellen van medewerkers kunnen zo makkelijker up-to-date gehouden worden. Upgraden kan veilig met de Windows 10 application compatibility tools.

Het beveiligingsaspect verdient hier zeker wat toelichting aangezien het een onderwerp is dat steeds weer ter sprake komt wanneer we het hebben over cloud oplossingen als Office 365. Door gebruik te maken van Microsoft 365 geniet je van de laatste beveiligingsfunctionaliteiten:

 • Constante monitoring zorgt ervoor dat cyberaanvallen automatisch gedetecteerd en gestopt worden. Vervolgens kunnen het besturingssysteem en data hersteld worden
 • Bijlagen en hyperlinks in e-mails worden geanalyseerd
 • Geavanceerde mogelijkheden voor identiteits-en toegangsbeheer

Doordat je bespaart op onderhouds- en beheerskosten ligt de Total Cost of Ownership (TCO) van de modern desktop lager.

Voordelen voor iedereen binnen de organsatie

Kortom; Microsoft 365 biedt voordelen voor iedereen binnen de organisatie:

 • de complexiteit voor het IT-team neemt af
 • de totale kost voor de organisatie daalt
 • gebruikers hebben een productieve en veilige computerervaring
 • altijd toegang tot de nieuwste productiviteitsfeatures en innovaties zoals spraakassistentie en artificiële intelligentie.

Wat kan Techne voor jou betekenen?

Wil je graag je bestaande infrastructuur eens grondig onder de loep nemen? Wil je hulp bij het selecteren van het juiste Microsoft 365 abonnement? Techne kan jou hierin bijstaan.

Op basis van je huidige situatie en wensen geven we jou professioneel advies op maat. Daarnaast kunnen we jou bijstaan in het beheer van jullie ICT-omgeving en ondersteuning van de eindgebruikers.

Neem contact op met onze experts via info@techne.be, 026690030 of onderstaand formulier.