Trend Micro voor dertiende jaar op rij leider in Endpoint Protection Platforms in Gartner’s Magic Quadrant

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • Trend Micro voor dertiende jaar op rij leider in Endpoint Protection Platforms in Gartner’s Magic Quadrant
DELEN

Gartner-MQ-for-EPP-1.5.15-300x300-300x300Gartner heeft bekendgemaakt dat Trend Micro opnieuw wordt opgenomen in het leidersvak van het Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms*. Voor het dertiende jaar** op rij benoemden zij Trend Micro als leider op het gebied van de bescherming van endpoints.
Lees hier het volledige rapport. Trend Micro heeft het afgelopen jaar zijn positie in endpoint-security versterkt op het gebied van compleetheid, visie
en effectiviteit van de oplossingen.

Het Magic Quadrant van Gartner positioneert technologieaanbieders binnen specifieke markten in vier groepen, namelijk ‘Leiders’, ‘Challengers’, ‘Visionairs’ en ‘Niche spelers’. Volgens het rapport laten “leiders een evenwichtige vooruitgang en inzet zien in de verschillende categorieën. Hun capaciteiten op het gebied van geavanceerde malware-bescherming en de bescherming van gegevens en/of beheerfuncties, verhogen de standaard voor alle producten in de markt en zijn zij in staat om de koers van de branche te beïnvloeden.”

Verbeteringen: applicatiebeheer en malware-detectie

De endpoint-bescherming werd verbeterd met onder meer applicatiebeheer, verbeterde malware-detectie, sandboxing en incident response en daarnaast de prestaties, flexibiliteit en het gemak van implementeren en beheren versterkt“, zegt Eric Skinner, vice president solutions marketing bij Trend Micro.

Gartner Magic Quadrant rapport

Het rapport van Gartner gaat dieper in op het Magic Quadrant en legt tevens uit waarom Trend Micro is opgenomen in het leidersvak voor Enpoint Protection.

Bescherming van endpoints

Bij het beschermen van endpoints is het niet meer voldoende om simpelweg een anti-virus te installeren of firewall in te stellen. De huidige IT-omgeving is veel complexer dan dat en bedreigingen zijn meer geavanceerd en verfijnd. Hoewel geen organisatie hetzelfde is, zullen de meeste van hen gebruikmaken van een combinatie van on-premise en cloud-/virtuele omgevingen. Voeg daar onder meer BYOD, social media en cloud sync tools aan toe en de aanvalsdoelen van een gemiddelde moderne organisatie is meer dan verdubbeld. Daarnaast zijn ook de bedreigingen volop in ontwikkeling. Naast het groeiende aantal kwetsbaarheden in software, worden ook de cybercriminelen slimmer in het ontwijken van de beveiliging die je toepast. Dit alles vraagt om een andere en real-time benadering van beveiliging.

De endpoint-oplossingen van Trend Micro beschermen gebruikers en hun informatie op vrijwel alle endpoints, servers (fysiek of virtueel) en applicaties en integreert beveiliging binnen alle lagen om risico’s te verminderen en de reputatie van de organisatie te beschermen. Door de steeds complexer wordende bedreigingen en het veranderende landschap is een real-time bescherming van verschillende lagen noodzakelijk. Dankzij real-time en wereldwijd threat intelligence worden bedreigingen sneller opgespoord, wordt de productiviteit van de gebruiker niet gehinderd en bovendien gecombineerd met breach detection investigation tools.

Meer informatie lees je in dit Engelstalige persbericht. Lees hier meer over het Magic Quadrant for Enpoint Protection Platforms.

* Gartner “Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms” by Peter Firstbrook, John Girard, Neil MacDonald, December 22, 2014.
** Previous titles of this report include the Magic Quadrant for Enterprise Antivirus