Mobiel werken: alles wat je nodig hebt voor succes op afstand

DELEN

Inmiddels is wel duidelijk dat mobiel werken een blijvertje is. Veel mensen associëren mobiel werken direct met thuiswerken, maar er zijn natuurlijk meer manieren om op afstand te werken: onderweg, bij een klant, op een flexplek of zelfs in de natuur. In deze blog gaan we dieper in op de positieve impact van flexwerken.


Op deze pagina: 

  1. De voordelen van flexibel werken
  2. Productiviteit, altijd en overal
  3. Optimalisateer flexwerk met deze 4 tips
  4. Ondersteuning nodig bij flexwerk?

De voordelen van flexibel werken

Diverse studies hebben intussen de positieve impact van flexplekken aangetoond. Drie voordelen steken er steeds met kop en schouders bovenuit: "Nieuwe mensen leren kennen, de dagelijkse sleur doorbreken en slimmer omgaan met je kostbare tijd." Als je het grootste deel van de week op dezelfde plek werkt, is het dan niet heerlijk om er eens tussenuit te gaan? Een frisse omgeving, andere sfeer en nieuwe gezichten om je heen. Flexibel werken heeft een positief psychologisch effect op ons welzijn, wat leidt tot gelukkigere medewerkers.

 

Geloof het of niet, maar op zulke dagen zijn we vaak zelfs nog productiever. De reden? Simpel: op kantoor worden medewerkers vaak afgeleid of gestoord. Een flexplek kan een oase van rust zijn voor wie zich langer wil focussen.

Productiviteit, altijd en overal

Een prettige werksfeer, goede werkplek en alle voorzieningen binnen handbereik. Jij zorgt ervoor dat er op kantoor niets ontbreekt voor je team. Echter, visionaire werkgevers nemen een extra stap; zij zijn ervan overtuigd dat optimale omstandigheden resulteren in de beste prestaties. Ze zoeken naar nieuwe manieren om het maximale uit hun teams te halen, moedigen werken op afstand aan en bieden dus ook de gelegenheid om overal te werken - of dat nu op een flexibele werkplek op kantoor is, in een gedeelde werkruimte of op een andere locatie.

 

Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers optimaal kunnen mobiel werken? Hieronder bespreken we tal van hulpmiddelen, tools en apparaten die je daarbij kunnen helpen.

Optimalisateer flexwerk met deze tips

1. Werkbestanden altijd beschikbaar met Microsoft 365

Microsoft 365 is meer dan een suite van bekende tools zoals Teams, SharePoint en OneDrive. Het is een platform ontworpen om samenwerking te stimuleren, documenten veilig te delen, en bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Maar wist je dat het ook functies bevat die speciaal zijn ontwikkeld om flexibel werken te ondersteunen? Bij Techne helpen we je graag om alle mogelijkheden van Microsoft 365 volledig te verkennen en te implementeren, zodat je optimaal gebruik maakt van je licenties.

2. Microsoft Teams

Het Microsoft 365-ecosysteem is een fantastische suite die samenwerking en flexwerk ondersteunt. Binnen dat platform verdient Teams extra aandacht want Teams vormt het fundament voor de moderne werkplek, waar medewerkers vaak verspreid over verschillende locaties samenwerken. Chatten, documenten delen, vergaderingen houden... vanaf je laptop, desktop, smartphone of tablet, met Teams kan het allemaal.

 

Wist je trouwens dat Microsoft Teams ook je bestaande telefooncentrale kan vervangen? Ontdek alles over Teams voor telefonie.

 

3. Het ideale apparaat voor productiviteit onderweg

In een tijdperk van mobiele apparaten en intuïtieve apps, verlangen we naar een werkplek die net zo mobiel is als wij. Een passende laptop voor elke medewerker is cruciaal om de mobiliteit van de werkplek te vergroten, terwijl tegelijkertijd de beheersbaarheid en veiligheid voor je organisatie gewaarborgd blijft.

 

Bij Techne verdelen we laptops van diverse merken die bijdragen aan je productiviteit, zowel op kantoor, onderweg als thuis. Vraag ons steeds naar de scherpste prijs voor het toestel van je voorkeur. 

 

4. Desktopvirtualisatie: Citrix of Azure Virtual Desktop

Desktopvirtualisatie, zoals Citrix of Azure Virtual Desktop, zorgt ervoor dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot hun werk. Na het inloggen op hun apparaat krijgen ze direct toegang tot alle benodigde data en applicaties, terwijl bedrijfsinformatie veilig blijft opgeslagen op het lokale bedrijfsnetwerk of op Microsoft Azure.

 

BELANGRIJK: Extra veiligheidsmaatregelen, zoals Multi-factor authenticatie, zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot de virtuele werkplek. MFA verhoogt de veiligheid van je accounts met 99,9%. Benieuwd hoe? Lees hier waarom MFA zo belangrijk is.

 

Ondersteuning nodig bij flexwerk?

Wil je je medewerkers maximale vrijheid geven om op afstand te werken, terwijl je het beheer eenvoudig en veilig houdt? Of ben je nog op zoek naar het juiste apparaat voor je mobiele medewerkers? Techne staat je graag bij. Klik hier om een vrijblijvend afspraak te maken.

 

Bron: Savaco