Onstabiel WiFi netwerk? Doe een WiFi analyse

DELEN

WiFi is vandaag niet meer weg te denken van de werkplek – iedereen is ermee verbonden. Of je nu werkt op kantoor, in een magazijn of winkel of in een groot gebouw als een rusthuis; een stabiele WiFi verbinding is belangrijk.

Op deze pagina:

WiFi is vandaag niet meer weg te denken van de werkplek – iedereen is ermee verbonden. Of je nu werkt op kantoor, in een magazijn of winkel of in een groot gebouw als een rusthuis; een stabiele WiFi verbinding is belangrijk.

Hoe je WiFi netwerk moet worden opgebouwd hangt natuurlijk af van een aantal factoren zoals de werkomgeving en de apparaten die je gebruikt. Een WiFi verbinding voor een laptop op een flexplek op kantoor of een handscanner waarmee je je verplaatst in het magazijn: ze hebben elk hun aanpak nodig.

Heb je vandaag een slechte draadloze verbinding of valt het netwerk weleens weg? Heb je storingen tijdens het bellen met Microsoft Teams? Dan is het WiFi netwerk wellicht niet goed afgesteld op jouw noden. In zo’n geval biedt een WiFi spectrum analyse een oplossing. Hierbij wordt het volledige RF spectrum (acces points en andere radiozenders) in kaart gebracht, waardoor inzichtelijk wordt welke apparaten voor interferentie zorgen op het Wifi-netwerk.

Site survey

Om je bestaande WiFi netwerk te analyseren kunnen onze experts ter plaatse komen. Zo’n site survey gaat verder dan enkel het uitmeten van het bereik van je access points. De scan levert namelijk een volledig rapport met enerzijds de meetresultaten die als een heatmap op het grondplan van je gebouw getoond worden, en anderzijds een uitgebreid advies. Denk daarbij aan de componenten (WLAN controllers, switches, access-points, routers) die je de beste WiFi-kwaliteit zullen bieden, tot zelfs de bekabeling en configuratie die ervoor nodig is.

wifi spectrum analyse

Predictive WiFi meting

In het geval dat een WiFi project nog in de ontwerpfase zit kan ook een zogenaamde ‘predictive Wifi meting’ uitgevoerd worden. Stel dat je WiFi wil voorzien in een nieuw pand dat nog gebouwd moet worden, dan geeft deze analyse toch een goed beeld van de benodigde hardware. Op die manier kunnen de kosten alvast gebudgetteerd worden.

Deze analyse gebeurt aan de hand van een plattegrond van het pand. De software die we gebruiken houdt rekening met muren, ramen, deuren en obstakels die een invloed hebben op het WiFi-bereik. Op die manier kan het WiFi netwerk en een dekkingsplan uitgetekend worden. Bijkomend voordeel is dat de predictive meting zo frustratie achteraf voorkomt: in plaats van af te gaan op buikgevoel voor het plaatsen van access points en antennes is het nu duidelijk waar deze moeten komen voor een optimaal netwerk zonder storingen.

Hoeveel tijd kost een WiFi analyse?

Hoe lang een WiFi analyse duurt hangt af van de grootte van de omgeving en de eisen die je stelt aan het netwerk. Neem gerust contact met ons op voor een prijsschatting.