Vernieuwde Windows Defender voor Windows 11 gaat binnenkort live

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • Vernieuwde Windows Defender voor Windows 11 gaat binnenkort live
DELEN

Microsoft werkt aan een cross-platform Microsoft Defender app voor Windows 10, Windows 11, macOS, Android, en iOS. De vernieuwde app zal je helpen om de status van je antivirus, phishing, malware scans en wachtwoorden in de gaten te houden.

Wat is de nieuwe Microsoft Defender app?

In de officiële beschrijving van de app lezen we dat Microsoft Defender een beveiligingsapp is die gemoedsrust geeft. Microsoft zegt dat de nieuwe app beschikt over een gepersonaliseerd dashboard waar je de beveiligingsstatus van je Windows-apparaat en andere aangesloten apparaten op één plek kunt bekijken. 

Vervangt het de bestaande Microsoft Defender?

De nieuwe app is vooralsnog geen vervanging voor de bestaande Microsoft Defender oplossing in Windows. In tegenstelling tot de bestaande Defender client zal deze app slechts enkele basisbeveiligingsbedreigingen behandelen.  De app zal eerder dienen als een dashboard in plaats van een tool om effectief malware te verwijderen. Je zal er real-time meldingen krijgen, security tips en aanbevolen stappen om je toestellen te beschermen tegen hackers en malware.

Monitor verschillende apparaten

In de Windows Defender preview zien we dat je al je apparaten en die van familieleden kan toevoegen aan het dashboard om zo een beveiligingsoverzicht te krijgen van alle aangesloten apparaten. Ongeacht hun besturingssysteem, want de app ondersteunt Windows 10, Windows 11, macOS, Android, en iOS. Je kan anderen uitnodigen met behulp van een QR-code waarna andere gebruikers de mobiele of desktop-app moeten installeren.

Het beveiligingsdashboard zal uitgebreider zijn wanneer het aangesloten toestel Windows gebruikt. Voor andere apparaten zal het mogelijk zijn om waarschuwingen te krijgen voor onveilige wachtwoorden, mogelijke malware enz.

Wanneer mogen we de vernieuwde Microsoft Defender verwachten? 

Er is nog geen officiële release datum maar we verwachten de vernieuwde Microsoft Defender app in Windows 10 en Windows 11 Insider Preview binnen enkele weken of maanden.

Meer weten over Windows Defender of andere opties zoals EDR

Plan je meeting in en we bespreken graag vrijblijvend alle mogelijkheden.