Bied uw klanten gratis wifi met Managed wifi van Telenet Business

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • Bied uw klanten gratis wifi met Managed wifi van Telenet Business
DELEN

Telenet Business lanceert Managed wifi, een manier voor bedrijven om makkelijk een wifi netwerk op te stellen voor klanten en bezoekers, met enkele interessante beheerders opties.

telenet-managed-wifi

Gratis wifi wordt meer en meer de norm. Particulieren verwachten dat ze altijd en overal verbonden zijn, op café, in de wachtzaal bij de dokter of tijdens het winkelen. Telenet lanceert daarom Managed wifi, waarmee eigenaars van een Telenet bedrijfsabonnement een draadloos netwerk ter beschikking kunnen stellen van hun klanten.

Managed wifi

Het draadloos netwerk wordt door Telenet geïnstalleerd maar kan door de eigenaar worden beheerd door middel van een online beheerplatform. Via dat platform kan het netwerk gepersonaliseerd worden en kan informatie over klanten en bezoekers verzameld worden om klantgerichter te gaan werken:

  • Het specifiëren van een inlogprocedure. Er kan ingesteld worden dat de bezoeker kan inloggen via de facebookpagina van het bedrijf, of dat hij langs een gepersonaliseerde portaalpagina gestuurd wordt waar u als bedrijf dan bijvoorbeeld bepaalde promoties in de kijker kan zetten.
  • Opleggen van beperkingen. Via het portaal kan de surfsnelheid worden ingesteld, de uren waartussen het netwerk beschikbaar is en er kan een lijst opgesteld worden met verboden websites en applicaties.
  • Heatmaps. Heatmaps brengen bijvoorbeeld in kaart op welke locatie binnen het bedrijf bezoekers de meeste tijd spenderen. Zulke gedragsmonitoring is erg interessant voor bijvoorbeeld grote winkels, die aan de hand van die informatie bijvoorbeeld promoties kunnen positioneren, de winkelinrichting aanpassen of bepalen op welke tijdstippen extra personeel ingezet moet worden.

 

 

Managed wifi vergroot enerzijds de service naar uw klanten maar biedt u tegelijkertijd een nuttige marketingtool.

De benodigde hardware voor de installatie wordt gehuurd en Telenet neemt de installatie ervan voor zijn rekening. Doorheen het pand worden voldoende accespoints voorzien, zodat ook uw werknemers overal draadloos kunnen surfen.
Via het beheerdersportaal kan u voor hen overigens aparte regels instellen, zodat zij bijvoorbeeld zonder beperkingen gebruik kunnen maken van het netwerk, terwijl klanten en bezoekers wel van een beperkte bandbreedte gebruik kunnen maken.