Office 365 abonnementen omgedoopt naar Microsoft 365

DELEN

Sommige Office 365-abonnementen krijgen de naam Microsoft 365. In deze blogpost vertellen we jou meer over de naamsverandering en de abonnementen.

Op deze pagina:

Toen Microsoft een paar jaar geleden voor het eerst “Microsoft 365” introduceerde, betekende de term iets heel specifieks. Microsoft 365 (M365) was een abonnementsbundel van Windows 10 Enterprise, Office 365 en Enterprise Mobility + Security. Het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365 was daardoor vrij duidelijk.

Vanaf 21 april 2020

Die specifieke definitie is niet langer geldig, omdat sommige Office 365-abonnementen ook de naam Microsoft 365 krijgen. In de toekomst zullen sommige commerciële abonnementen met het M365-merk nu tools voor het beheer van Windows en pc / apparaten bevatten, maar andere niet.

Microsoft kondigde eerder deze week aan dat het een aantal, maar niet alle, bedrijfsplannen voor Office 365 gaat hernoemen met de naam Microsoft 365. De prijzen of inhoud van deze pakketten zal niet niet veranderen. Microsoft kondigde de naamswijziging aan op 30 maart, dezelfde dag dat het zijn onlangs vernieuwde consumentenabonnementenbundels onthulde. Zakelijk gezien veranderen de nieuwe namen automatisch op 21 april 2020.

Een andere gerelateerde naamswijziging die werd aangekondigd en die niet specifiek voor Office 365 is: Microsoft 365 Business – dat in tegenstelling tot de Office 365-abonnementen al apparaatbeheer omvat – krijgt de nieuwe naam Microsoft 365 Business Premium.

Nieuwe naam, zelfde waarde en prijs

Abonnementen die door de wijziging worden beïnvloed, zijn:
Microsoft 365 voor bedrijven

Microsoft for business abonnementen

Andere abonnementen zoals Office 365 E1, E3 en E5, alsook de A1, A3 en A5 wijzigen niet.

Microsoft biedt al verschillende abonnementen met het merk Microsoft 365 aan voor zakelijke en educatieve klanten, waaronder M365 F1, E3 en E5. Deze abonnementen bevatten – in tegenstelling tot de nieuw hernoemde O365-plannen – Windows en Enterprise Mobility and Security-functionaliteit als onderdeel van die bundels. Microsoft brengt geen wijzigingen aan in deze abonnementen, qua prijs of qua functionaliteit.

Waarom een naamsverandering?

In de blogpost waarin de naamsverandering aankondigd werd, zei Microsoft dat de nieuwe namen bedoeld zijn om aan te geven dat Office meer is dan Word, Excel en PowerPoint; het bevat ook nieuwe apps zoals Teams, Stream, Forms en Planner. En zelfs de gekende Office-apps zijn anders, aldus Microsoft. Ze bevatten nu functies die vaak cloudconnectiviteit vereisen en gebruikmaken van AI.

De naamswijziging zou wat zaken moeten vereenvoudigen. “Deze nieuwe benadering voor het benoemen van onze producten en het gebruik van het merk Microsoft 365 is bedoeld om klanten te helpen snel het abonnement te vinden dat ze nodig hebben”, aldus een woordvoerder.