Microsoft lanceert nieuwe OneDrive-app voor Teams.

DELEN

In oktober vertelde Microsoft dat het werkte aan een "derde generatie van OneDrive". Nu, in december, wordt de nieuwe OneDrive-app voor Teams uitgerold.

Op deze pagina: 

  1. Functies van de nieuwe OneDrive-app
  2. Hoe activeer je de nieuwe OneDrive-app?
  3. Wat verandert er voor andere cloudopslagdiensten?
  4. Efficiënter werken

Microsoft legt uit dat de OneDrive-app binnenkort de Bestanden-app in Teams vervangt. De nieuwe OneDrive-app maakt gebruik van alle recente updates die aangebracht zijn aan OneDrive en SharePoint-bibliotheekervaringen, en brengt je verschillende voordelen als prestatieverbeteringen, nieuwe weergaven en algemene optimalisaties. Daarmee zorgt Microsoft naar eigen zeggen voor een consistente en vertrouwde ervaring voor bestandsbeheer in heel Microsoft 365.

Functies van de nieuwe OneDrive-app

De nieuwe OneDrive-app verzamelt alle bestanden, loops, dashboards en ontwerpen (uit Microsoft designer) op één centrale plek, ongeacht waar ze zich bevinden in Microsoft 365. De app maakt het gemakkelijk om terug te gaan naar alle inhoud die je hebt gemaakt, maar ook alles wat met jou gedeeld werd, direct vanuit Teams. Met de nieuwe weergaven en filters kan je snel relevante resultaten vinden.

Je hebt het vast al meegemaakt: je zoekt een bestand dat je kreeg van een collega maar je weet niet meer hoe je die toegestuurd kreeg. Ook de naam van het bestand weet je niet meer. Je kan nu gewoon naar de OneDrive-app in de linker navigatiebalk gaan en door je bestanden bladeren. Gebruik de filters om de bestanden te doorzoeken op, bestandstype, collega's of vergaderingen om snel het bestand te vinden dat je zocht.

De nieuwe OneDrive-app in Teams bevat ook enkele andere interessante functies, waaronder een nieuwe "Voor jou"-sectie met door AI aanbevolen bestanden, een "Gedeeld overzicht" waar je elk bestand kunt zien dat door iemand anders met jou is gedeeld en een "Personenoverzicht" waar je de bestanden kunt zien die door specifieke gebruikers zijn gedeeld. Het heeft een ingebouwde functie waarmee gebruikers eerder verwijderde bestanden gemakkelijk kunnen herstellen.

OneDrive app for Microsoft Teams 2

Hoe en wanneer activeer je de nieuwe OneDrive-app?

De OneDrive-app wordt in december 2023 uitgerold naar de nieuwe Teams. Om te beginnen, activeer je de wisselknop in de linkerbovenhoek van de klassieke Teams-app naar nieuwe Teams. Eenmaal je dit gedaan hebt, zul je merken dat de OneDrive-app nu op de plaats van de Bestanden-app verschijnt in de linkernavigatie. De verbeteringen aan de OneDrive-ervaring in Teams worden begin 2024 uitgerold naar de klassieke Teams, waarbij de naam van de Bestanden-app ongewijzigd blijft. Voorlopig komt er geen wijziging aan de Bestanden-app op Teams mobiel.

Wat verandert er voor andere cloudopslagdiensten?

In de toekomst zullen Microsoft Teams-gebruikers die cloudopslagdiensten van derden gebruiken (zoals Google Drive en Dropbox) speciale apps moeten installeren. Gebruikers kunnen deze apps downloaden door op het pictogram "Apps" in het linker navigatiepaneel in Teams te klikken. "We werken nauw samen met cloudproviders van derden om het aanbod van beschikbare apps die voor Teams zijn gebouwd, uit te breiden," voegt Microsoft toe.

Efficiënter werken

Met de introductie van de nieuwe OneDrive-app in Teams zet Microsoft een grote stap in de richting van efficiënter bestandsbeheer en samenwerking binnen Microsoft 365. Deze ontwikkeling is meer dan alleen een upgrade; het is een transformatie in hoe teams werken en informatie delen. Wil je ook inzetten op een betere efficiëntie en samenwerking binnen jouw organisatie, neem contact op of plan je vrijblijvend gesprek. Wij staan klaar om je te helpen om het potentieel van de Microsoft 365 suite ten volle te benutten.