Maak je OneNote overzichtelijker met deze 3 tips

DELEN

OneNote is een geweldige tool voor het organiseren van notities en informatie, maar het kan snel rommelig worden als je OneNote niet op de juiste manier gebruikt. Gelukkig zijn er enkele nuttige (maar weinig bekende) manieren om het overzicht te bewaren over je notities.

Hier zijn alvast 3 nuttige tips voor de OneNote desktop app - doe er je voordeel mee.

Secties

Wellicht de bekendste tip van de 3: breng structuur aan in je OneNote-pagina's door secties te maken. Versleep pagina's naar rechts, of doe een rechtermuisklik > subpagina maken om ze in te laten springen en creëer zo overzichtelijke secties.

Met het vinkje naast elk hoofditem kun je de onderliggende pagina's gemakkelijk openen of sluiten, waardoor je snel toegang hebt tot de informatie die je nodig hebt zonder te worden overweldigd door een overvloed aan notities.

Tags

Houd je notities georganiseerd door ze te taggen met relevante labels. Klik op 'Markeringen' bovenaan in OneNote of gebruik rechtermuisklik of keyboard shortcuts om snel tags toe te voegen aan je inhoud. De shortcut die ik zelf het vaakst gebruik is CTRL + 1, waardoor je een checkbox toevoegt aan je notitie - om deze als taak te markeren. Maar er zijn meer interessante tags, zoals 'te bekijken film' wanneer je collega een interessante video deelt, of 'vraag van klant' wanneer een bepaald topic moet worden besproken met een klant.

Wanneer je later snel iets wilt vinden, gebruik je de zoekfunctie en filter je op tags. Zo zie je bijvoorbeeld makkelijk terug welke zaken je nog moet bespreken met je klant.

Wiki

Voorkom herhaalde uitleg en bewaar alle informatie over specifieke onderwerpen op één centrale pagina. Door woorden of zinnen tussen dubbele haken te plaatsen, wordt er automatisch een link gemaakt naar een wiki-pagina waar je meer gedetailleerde informatie kunt geven. Door bijvoorbeeld [[wiki]] te typen wordt er een aparte pagina 'wiki' gemaakt, waarnaar automatisch gelinkt wordt.

Dit is vooral handig voor het verzamelen van alle relevante informatie over een bepaald onderwerp op één plek, of het toelichten van termen die niet voor iedereen duidelijk zijn.



Door deze drie eenvoudige maar krachtige functionaliteiten toe te passen, kun je voortaan je notities beter organiseren en informatie makkelijker terugvinden.

Als eerste dit soort tips ontvangen? Zorg dat je geregistreerd bent voor onze nieuwsbrief - onderin deze pagina.