Bewaart u uw geld onder uw matras? Infographic over de veiligheid van uw data in de cloud.

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • Bewaart u uw geld onder uw matras? Infographic over de veiligheid van uw data in de cloud.
DELEN

Bewaart u uw zuurverdiende centen onder uw matras? Of vertrouwt u deze eerder toe aan een bank?

cloud veiligheid

Hoewel cloud computing de laatste jaren een enorme opmars heeft meegemaakt, staan heel wat bedrijven nog argwanend tegenover de cloud. Zeker nu berichten over malware, hacking en spionage ons om de oren vliegen willen we onze data dicht bij ons, op een veilige plaats. Veiligheid en controle zijn dan ook de vaakst voorkomende argumenten voor bedrijven om niet over te stappen naar de cloud maar vast te houden aan een on premise oplossing.

Maar is een on-premise oplossing dan echt zo veilig?

FEIT: niemand kan een absolute garantie bieden met betrekking tot de veiligheid van uw data, dit geldt ook voor on-site datacenters. Wel doen cloud providers als Microsoft er alles aan om elk mogelijk gevaar te weren.

Het vertrouwen in een cloud dienst als Office 365 valt of staat met de veiligheid van de data van alle gebruikers. Elke medewerker binnen Microsoft weet dat een veiligheidslek een enorme impact zou hebben die het succes van de dienst ongetwijfeld in de weg zou komen te staan. Dat veiligheid top prioriteit heeft bij Microsoft, wordt dan ook duidelijk aan de hand van de maatregelen die zij treffen om de data van hun klanten veilig te stellen.

Onderstaande infographic brengt alle veiligheidsmaatregelen voor Office 365 in kaart.

veiligheidsmaatregelen Office 365

Het zal altijd onwennig blijven voelen om het fysiek beheer van uw data af te staan. Data in de cloud is kwetsbaar voor externe bedreigingen vanuit verschillende bronnen, net als data op een on-premise infrastructuur. Wat we wel merken is dat cloud providers meer middelen hebben om een gepaste oplossing te voorzien tegen al deze bedreigingen en zo uw data veilig te stellen. Uw data is in feite veiliger in de cloud dan on-site. Uw data is voor de cloud provider even belangrijk als voor u, verlies ervan zou namelijk het einde van hun succes kunnen betekenen.

Maak gerust de vergelijking: bewaart u uw geld onder de matras of op de bank?