Investeren in IT, maar niet in training? Zonde van je budget!

DELEN

Als bedrijf wil je steeds zoveel mogelijk rendement halen uit je investeringen in technologie. En toch benut slechts een klein percentage van alle bedrijven de mogelijkheden van hun IT infrastructuur ten volle. De reden? Gebrek aan training.

Op deze pagina:

Heel wat medewerkers gebruiken nieuw tools nog op precies dezelfde manier als 10 jaar geleden. Enerzijds komt dat doordat mensen zich van nature oncomfortabel voelen bij verandering, anderszijds doordat er vanuit het management te weinig aandacht wordt besteed aan training. Het resultaat is dat investeringen in technologie slechts een fractie van het maximale rendement opleveren.

Voorbeelden

Microsoft Office is zonder twijfel het beste voorbeeld. Het softwarepakket is al jaar en dag koploper als kantoorsoftware en Office 365 biedt meer mogelijkheden dan ooit. Natuurlijk zijn er de standaard taken als het opmaken van een word document, excel lijst en het versturen van emails via Outlook. Maar dat is amper zo’n 10% van alle functionaliteit.

Wist je bijvoorbeeld dat je alle documenten die je in Office aanmaakt, makkelijk kan bewaren in OneDrive? Dat je medewerkers deze bestanden makkelijk kunnen bekijken en bewerken, vanaf ieder apparaat en locatie? Wist je ook dat je excel kan koppelen aan je eigen databases, dat je dankzij Power BI interactieve rapporten maakt van je data en dat je met Microsoft Teams ook live video’s kan streamen?

Bestaande tools beter benutten kan zo al een grote productiviteitswinst opleveren. Maar er liggen ook opportuniteiten in kleine nieuwe tools die makkelijk te implementeren zijn. Verlies je bijvoorbeeld weleens tijd met het zoeken naar een wachtwoord? Met een eenvoudige tool als lastpass heb je altijd en overal, op elk apparaat, toegang tot je wachtwoorden.

Door niet te investeren in training boet je niet enkel in op productiviteit, het kan ook schadelijk zijn voor je organisatie. Zo kan zelfs de beste firewall en anti-malware je bedrijfsdata niet beschermen, wanneer je medewerkers niet getraind zijn op het herkennen van frauduleuze e-mails.

Voordeel van training

Investeren in IT maar niet in training is zonde van je budget. Enkele redenen om te investeren in training;

  • Medewerkers worden efficiënter en productiever
  • Er gaat minder tijd én geld verloren door fouten
  • Medewerkers die zich verder kunnen ontwikkelen in hun job zijn tevredener en minder geneigd om nieuwe uitdagingen te zoeken
  • Je organisatie wordt operationeel efficiënter, waardoor een competitief voordeel wordt ontwikkeld
  • Medewerkers kunnen breder ingezet worden
  • Je organisatie is minder afhankelijk van de kennis van enkele individuen

Vergelijk het met de aankoop van een mooie, nieuwe wagen; wanneer je nooit hoger schakelt dan de tweede versnelling zullen zelfs de nieuwste technologische snufjes je niet sneller op je bestemming helpen.

Bekijk ons aanbod hier: