Gebruik jij Internet Explorer nog? Opgepast de ondersteuning stopt!

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • Gebruik jij Internet Explorer nog? Opgepast de ondersteuning stopt!
DELEN

Microsoft stopte op 15 juni 2022 met de ondersteuning van Internet Explorer 11. De laatste versie van de webbrowser wordt vervangen door de nieuwere webbrowser van Microsoft: Edge.


Microsoft was al eerder bezig met het afbouwen van de ondersteuning voor Internet Explorer maar vanaf 15/06/22 ging de stopzetting definitief in voege, al zal het wel nog beschikbaar blijven voor enkele platformen. 

Microsoft Edge, de vervanger van Internet Explorer

Internet Explorer lanceerde in 1995 en was een geruime tijd dé populairste browser. 27 jaar later oppert Microsoft het nieuwere Microsoft Edge als vervanger voor de oude webbrowser. Concreet betekent dit dat de Microsoft 365-ondersteuning voor Internet Explorer stopt waardoor gebruikers geen online diensten van het bedrijf meer kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld Office 365-apps, OneDrive, Outlook enz.

Wat mag je wel nog verwachten van Internet Explorer?

Wat voor enkele bedrijven handig zal zijn, is de Internet Explorer-modus dat in de Edge webbrowser ondersteuning blijft bieden voor apps en websites die alleen worden ondersteund binnen Internet Explorer. Dit is nuttig voor alle bedrijven die nog afhankelijk zijn van dergelijke sites of software. Microsoft zal de Internet Explorer-modus minstens nog ondersteunen tot en met 2029 binnen de Edge-browser.

Daarnaast zal Internet Explorer 11 wel beschikbaar blijven voor Windows Server, de LTSC-versie van Windows 10, Windows 8.1 en de security updates-versie van Windows 7 blijven eveneens behouden laat Microsoft weten.