Upgraden naar Windows 10? Zo eenvoudig is het!

DELEN

Windows 10 biedt heel wat mogelijkheden voor bedrijven. Het besturingssysteem combineert de beste elementen van Windows 7 en 8.1 en is ontwikkeld voor gebruik op meerdere toestellen. Als gebruiker heb je dus dezelfde ervaring op de tablet en smartphone als op de laptop en PC. Wie gratis wil overstappen naar Windows 10 kan dat erg eenvoudig, want Microsoft voorziet de mogelijkheid om eenvoudig vanaf eerdere versies te upgraden.

Op deze pagina:

De minimum vereisten voor Windows 10 zijn:

  • Processor: 1 GHz of sneller
  • 1 GB RAM bij 32-bits – 2 GB bij 64-bits
  • HD: tot 20 GB beschikbare ruimte
  • Videokaart: 800 x 600 resolutie of hoger. DirectX® 9 grafische processor met WDDM-driver
  • Connectiviteit: Internettoegang

Is je toestel te traag dan kan een SSD schijf een oplossing bieden. SSD (solid-state drives) schijven zijn veel sneller dan de traditionele harde schijven en kunnen daardoor een nieuw leven bieden aan je verouderde toestel.

Windows 10 voor KMO’s

Op Windows 7 en 8.1 toestellen verschijnt automatisch de app ‘Windows 10 downloaden’. Deze app vind je terug rechtsonder in de taakbalk en wordt weergegeven als een Windows-vlag. Klik met de rechter muisknop op de Windows vlag en kies voor ‘Windows 10 downloaden’.

windows10 upgrade

Zie je de app niet? Zorg dan dat alle Windows updates geïnstalleerd zijn. Hoe je automatische updates kan inschakelen kan je hier nalezen.

windows10 installatie

Windows 10 voor grote bedrijven

Maak je als bedrijf gebruik van een volumelicentieovereenkomst, dan komen  alleen bepaalde Windows edities in aanmerking voor een upgrade naar Windows 10. Je kan hier nagaan of je huidige besturingssysteem in aanmerking komt. Is dit het geval, dan kan je de Windows 10 Pro upgradelicentie aankopen onder volumelicentie overeenkomst.

Techne kan je hierin als Microsoft partner bijstaan indien gewenst.

Welke Windows 10 versie?

Windows 10 Pro biedt enkele interessante mogelijkheden voor zakelijke gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan bitlocker (niet te verwarren met cryptolocker!), een tool waarmee de gegevens op je toestel extra worden beschermd dankzij een krachtige versleuteling. Verder is ook Remote Desktop geïntegreerd, waarmee je je Windows 10 toestel vanop afstand kan benaderen.

Windows 10 Enterprise is dan weer de beste keuze voor grote organisaties. Deze Windows versie biedt namelijk extra opties op het vlak van het beveiligen van identiteiten, beheer en apparaten. Je leest meer over de functionaliteiten op deze pagina. Windows 10 Enterprise wordt in een volumelicentie aangeboden.

Tip: weet je niet precies wat je huidige Windows versie is? Open het startmenu en typ ‘over uw pc’. Klik op ‘informatie over uw pc’ (systeeminstellingen). In het volgende scherm zie je de huidige Windows versie achter ‘Editie’.