Power Apps voorbeelden

DELEN

The sky is the limit voor Power Apps; de mogelijkheden zijn eindeloos. Heel wat organisaties laten vandaag dan ook heel specifieke Power Apps bouwen om tijdrovende of repetitieve taken te vervangen. Waar het vroeger weken, zelfs maanden duurde om dergelijke applicaties te ontwikkelen, kan dat vandaag in een record tempo. Daardoor ligt de kostprijs veel lager.

Wil jij ook graag efficiënter samenwerken, maar kan je wat inspiratie gebruiken omtrent wat je nu precies kan met Power Apps? In deze blogpost deel ik enkele Power Apps voorbeelden met jou. Aarzel niet ons te contacteren om ze in een 1 op 1 gesprek te ontdekken.

Power Apps voorbeelden op deze pagina:

Onboarding app

Dankzij een onboarding app zorg je ervoor dat de onboarding van nieuwe medewerkers efficiënt en consistent gebeurt. De app automatiseert het hele onboarding proces beginnende bij HR, beleid, best practices, video checklists tot contactinformatie.

Een onboarding kan bijvoorbeeld bestaan uit verschillende blokken waaraan de te volgen stappen en de nodige hulpbronnen zijn gekoppeld.

Denk daarbij aan standaard zaken als tekst, afbeeldingen en video, maar dankzij de integraties die PowerApps biedt kan je ook functionaliteiten uit andere applicaties integreren. Zo kunnen nieuwe medewerkers rechtstreeks vanuit de app bijvoorbeeld een eerste planner taak aanmaken.

Desgewenst kan je een volgende stap in de training pas vrijgeven wanneer de medewerker aangeeft dat hij de stap voltooid heeft.

Powerapps voorbeeld onboarding1

Eventueel kan dit ook gekoppeld worden aan het invullen van een medewerkersprofiel en informatie over het team en de organisatie.

Powerapps voorbeeld onboarding2

Learning management app

Kennisdeling is ontzettend belangrijk voor elke organisatie. Een learning management app laat je toe om eenvoudig kennis te delen via video; beelden en andere media met mobiele werkers.

Powerapps voorbeeld learning management

Helpdesk app

Sommige organisaties gebruiken Power Apps om een interactieve helpdesktool te bouwen waarmee gebruikers tickets vanuit de app kunnen indienen. Anderen gebruiken het om serviceverzoeken te verzamelen voor onderhoud van gebouwen, personeelszaken, inkooporders en meer.

Binnen de app vinden gebruikers antwoorden op de belangrijkste vragen en kunnen zij een ticket indienen en opvolgen.

Power apps voorbeelden helpdesk app

Ook deze app kan op maat uitgewerkt worden.

Powerapps voorbeeld helpdesk

Budget tracking app

Dankzij een budget tracking app hou je de budgetten voor events en projecten onder controle. Door de grafische weergave zie je eenvoudig welke projecten over budget dreigen te gaan. Door integratie met de camera op mobiele apparaten kunnen bonnetjes heel eenvoudig gekoppeld worden aan de uitgaven.

Powerapps voorbeeld budget tracker

Uitgaven app

Binnen de uitgaven app geef je eenvoudig onkosten in en volg je deze tot ze goedgekeurd worden door de manager; Door gebruik te maken van de camera van je mobiel toestel kan je eventueel in 2 klikken een foto van een onkostennota toevoegen. Managers op hun beurt kunnen alle ingediende onkosten beheren vanuit 1 overkoepelend overzicht.

Powerapps voorbeeld uitgaven-app

Inspectie app

Een vaak gebruikte PowerApp binnen de vastgoed sector, verzekeringen en vastgoedbeheer is de site inspectie app. Deze app maakt het eenvoudig om panden te documenteren en catalogiseren.

De app maakt optimaal gebruik van de voorzieningen van mobiele apparaten voor het snel toevoegen van foto’s en locaties. Er kan gebruik gemaakt worden van vrije invulvelden, maar er kan bijvoorbeeld ook een checklist van vragen in de app toegevoegd worden om een consistente gegevensinvoer te verzekeren.

Een aangepaste inspectie-app slaat een deel van de informatie op die is verzameld in SharePoint of in de gemeenschappelijke databank.

Soortgelijke apps worden ook vaak door retailers en zorgverleners gebruikt.

Powerapp voorbeeld inspectie-app

Verlofaanvragen app

De PowerApp voor verlof aanvragen maakt het eenvoudig voor medewerkers om verlofdagen aan te vragen bij hun managers. Op elk moment hebben zij zicht op de status van hun aanvragen, het beschikbare aantal verlofdagen en nuttige info als feestdagen en de types van verloven. Managers op hun beurt kunnen alle aanvragen beheren vanuit 1 overkoepelende view.

Powerapp voorbeeld verlof-aanvragen-app

Voorraadbeheer app

De voorraadbeheer app is een eenvoudige mobiele applicatie waarin je de voorraad van je producten bijhoudt en waarin je snel ziet hoeveel wat en hoeveel je dient bij te bestellen. Dankzij slimme integraties kan deze bestelling automatisch doorgezet worden.

powerapps-voorraadbeheer-app

Onsite kostenraming app

Ga je bij klanten op bezoek om een kostenraming te maken? Een PowerApp kan je helpen om snel de kostprijs van je materialen en werkuren te berekenen. Je raming is zo klaar dankzij de ingebouwde catalogus en de mogelijkheid om het voorstel meteen te verzenden naar de klant.

powerapps voorbeeld-Onsite-kostenraming-app

Wedstrijd registratie app

Deze wedstrijd registratie app is een mooi voorbeeld van hoe het Common data model ingezet kan worden om een visueel aantrekkelijke app te maken. 

De app geeft gebruikers de mogelijkheid om te registreren voor een wedstrijd en akkoord te gaan met de wedstrijd voorwaarden. De geregistreerde gegevens worden vervolgens bewaard.

powerapps-wedstrijd-app

Vergaderruimte boeken app

Heb je verschillende vergaderzalen en wil je een snelle oplossing voor het reserveren van deze zalen voor meetings? De applicatie koppelt met Outlook en haalt zo de beschikbaarheid van je ruimtes naar de applicatie. Je ziet meteen welke ruimte vrij is en reserveert deze voor een bestaande of nieuwe meeting.

powerapp voorbeeld-vergaderruimte-reserveren-app

Bezoeker registratie app

Heel wat organisaties maken nog gebruik van een papieren bezoekersregistratie lijst. Met PowerApps kan dit perfect gedigitaliseerd worden. Door je bezoeker ook te laten aanduiden met welke collega hij of zij een afspraak heeft kan er automatisch een mailtje gestuurd worden naar de betreffende collega. Een mooi voorbeeld van digitaliseren en professionaliseren en tegelijkertijd tijdswinst boeken.

powerapps voorbeeldbezoeker-registratie-app

Dienstverplaatsing app

Houden je medewerkers hun dienstverplaatsingen bij zodat deze vergoed kunnen worden? Met een dienstverplaatsing app kan dit erg efficiënt. 

De dienstverplaatsingen app die je hieronder ziet werd opgezet voor een zorginstelling voor personen met een beperking.  Doordat medewerkers geregeld reizen tussen de verschillende campussen was er nood aan een eenvoudige manier om deze dienstverplaatsingen bij te houden.

Via een app op de smartphone kunnen medewerkers hun dienstverplaatsingen – al dan niet met bewoners – en eventuele bijbehorende onkosten ingeven. Deze komen meteen ter goedkeuring bij de personeelsdienst die de vergoedingen uitbetaalt en de status van de aanvraag wijzigt. In de applicatie ziet de medewerker dat de rit werd verwerkt en dat het bedrag eerstdaags op z’n rekening zal staan.

Powerapps voorbeeldverplaatsingen-app

Medewerker evaluatie app

De medewerker evaluatie app is een handige tool voor het houden van periodieke beoordelingen.

Door deze app op te zetten in PowerApps kunnen alle medewerkers makkelijk via Active Directory gekoppeld worden. Zo krijgt elke medewerker op het voorziene tijdstip de vraag om de zelfevaluatie aan te leveren. De manager van zijn kant kan eveneens de evaluatie voor de medewerkers invullen.

powerapps-evaluatie1

powerapps-evaluatie2

Data-inzicht app

koppel verschillende data-bronnen aan je PowerApp en geef medewerkers de juiste informatie op het juiste moment.

inventory

Plan je vrijblijvend gesprek

Wil je graag in gesprek met een Power Apps specialist om jouw processen onder de loep te nemen en te bekijken hoe Power Apps kan zorgen voor tijdswinst en efficiëntie?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek, we kijken ernaar uit jou te spreken!