Ongeziene stijging van IT-investeringen

DELEN

Organisaties geven meer uit aan IT, maar hoe komt dat en waaraan spenderen ze meer geld? 

IT budgetten blijven stijgen

IT-uitgaven zijn wereldwijd 9,5% gestegen in 2021. Deze trend zal zich verderzetten want men verwacht opnieuw een stijging van 4% in 2022 en 5,5% in 2023. De index, looninflatie, veranderende prijzen en oorlogskwesties zullen de technologische investeringen naar verwachting niet afremmen.

Waarom meer IT investeringen? 

De IT-uitgaven worden niet meer gezien als kosten maar als investeringen omdat ze helpen geld te besparen. Denk bijvoorbeeld aan de de tijdswinst die geboekt wordt dankzij automatisaties en digitalisering van tijdrovende processen of het voorkomen van hackings en het daar bijhorende geld- en dataverlies. Heel wat organisaties zien het belang van een performante IT omgeving in en beseffen dat technologie hen kan versterken. 

Hardware verliest van de cloud en software

cloud Waar gaat al dat (extra) geld dan naartoe? De groei
in aankoop van hardware lijkt gestopt, daar waar investeringen in beveiliging en de cloud stijgen. Hardware (pc's, laptops,...) was telkens de grootste groeier, maar in 2022 en 2023 zou dat niet meer het geval zijn .Software uitgaven stijgen bijna 10% en IT-diensten tot 7%.

Wil je ook inzetten op technologie om tijd/geld te besparen?

Onze IT experten adviseren je graag. Aarzel niet om ons te contacteren via info@techne.be of 02/669.00.30 of boek hier een vrijblijvende meeting in.