Office365 vs Google Apps: Case study

DELEN

Zowel Office 365 als Google Apps zijn de laatste tijd volop in ontwikkeling. Een keuze maken tussen deze systemen kan dus een moeilijke taak zijn.

Op deze pagina:

Office 365 vs Google Apps: een business case van Arysta LiveScience

google apps vs office 365

Arysta LiveScience is als agrochemisch bedrijf actief in niet minder dan 125 landen. Door die wereldwijde expansie werden tot voor kort over de verschillende vestigingen

 meer dan 34 verschillende e-mail oplossingen gebruikt. Er was dan ook een hoge nood aan één algemene cloud e-mail oplossing die bij alle medewerkers zou geïmplementeerd worden. In eerste instantie koos het bedrijf voor de integratie van Google Apps for Business.

De implementatie gebeurde geleidelijk aan over de verschillende divies van het bedrijf. Al snel kwamen er echter verschillende klachten van medewerkers. Zo klaagden zij vooral over de gebruikersinterface die niet intuïtief genoeg bleek en ook de IT afdeling kreeg bepaalde compabiliteitsproblemen niet opgelost. Ondanks het feit dat het pakket reeds bij 300 van de 3400 gebruikers geïntegreerd was werd alsnog de keuze gemaakt voor Office 365.

Dustin Collins, IT verantwoordelijke voor de verschillende vestigingen van het bedrijf:
“Een globale implementatie van Google Apps for Business zou ervoor gezorgd hebben dat we heel erg beperkt waren in onze mogelijkheden om offline te werken. In tegenstelling tot Office 365 biedt Google Apps geen hybride oplossing en bovendien was het bewerken van bestanden niet mogelijk in eender welke browser.
Ondanks onze oorspronkelijke keuze voor Google Apps biedt Microsoft ook een betere gegevensbeveiliging en privacywaarborgen. Het pakket is in zijn geheel ook beter afgestemd op de zakelijke behoeften. We beschikken nu over een volledig pakket wat de samenwerking over onze verschillende divisies vereenvoudigd, met zelfs de mogelijkheid tot chat- en videoconferenties. Onze medewerkers waren unaniem tevreden met onze beslissing om te implementatie van Google Apps stop te zetten en over te gaan op Office 365.”

Office365 vs Google Apps

Het lijkt dat Google Apps vooral populair is bij de kleine ondernemingen die weinig infrastructuur hebben en toch een cloudgebaseerde dienst willen gebruiken. Zij nemen er vrede mee dat de compabiliteit met Office documenten minder is en ook desktopintegratie speelt bij hen geen rol.

Wat betreft adaptatie heeft Office 365 een voet voor op Google Apps omdat het Office pakket welgekend is in zowel de zakelijke als particuliere markt. Zowel Office 365 als Google Apps zijn nog steeds in volle ontwikkeling maar waar Office 365 steeds verder bouwt op de gevestigde waarden van het pakket lijkt Google Apps nog veel experimentele functies te bevatten die het gebruik complexer maken en daarbij de nood aan extra trainingen vergroten.

Twijfelt u zelf of u Office365 danwel Google Apps moet integreren? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@techne.be of op het nummer 02/669.00.30