5 Microsoft Teams nieuwigheden

DELEN

Microsoft voegt alweer nieuwe mogelijkheden toe aan Microsoft Teams. Er zijn 5 interessante toevoegingen te melden. We zetten ze voor jou op een rij.

Op deze pagina:

  • Nieuwe chat in nieuw venster 
  • Nieuw whiteboard in chat, kanalen en vergaderingen 
  • Specifiek bericht beantwoorden in een chat 
  • Nieuwe sneltoetsen
  • Opname starten en automatisch livestranscriptie inschakelen

1. Nieuwe chat in nieuw venster

Wanneer je weleens een document bewerkt binnen Microsoft Teams heb je vast al gemerkt dat je document sluit wanneer je een inkomend chatbericht open klikt. Erg vervelend natuurlijk, zeker wanneer je een collega wat vragen wil stellen over dat document.

De instelling waardoor je een nieuwe chat in het hoofdvenster van Teams of in een nieuw venster opent vind je onder de drie puntjes bovenaan de app. Klik op Instellingen, scroll omlaag naar Nieuwe chat openen in en selecteer Nieuw venster. De volgende keer dat je een nieuwe chat start, wordt deze automatisch geopend in een nieuw venster.

Via het icoontje naast een bestaande chat kan je deze ook openen in een nieuw scherm.

2. Nieuw whiteboard in chat, kanalen en vergaderingen

De gloednieuwe gebruikersinterface van het whiteboard komt met meer dan 40 nieuwe sjablonen. Je kunt afbeeldingen en vormen invoegen, de achtergrondkleur en het rasterontwerp van het bord wijzigen en gemakkelijker werken met een verscheidenheid aan inhoud dankzij de nieuwe hulpmiddelen.

3. Specifiek bericht beantwoorden in een chat

Wanneer je aan het chatten bent komt het al eens voor dat je wil antwoorden op een ouder bericht. Dat kan voortaan.

Plaats de muisaanwijzer op het bericht dat je wilt beantwoorden en selecteer Meer opties Beantwoorden. Een voorbeeld van het bericht dat u beantwoordt, wordt weergegeven in het vak waarin u uw bericht typt en u kunt uw antwoord eronder toevoegen.

4. Nieuwe sneltoetsen

Sneltoetsen zijn handig voor mensen met een visuele beperking maar kunnen ook erg tijdsbesparend zijn eens je ze onder de knie hebt.

Microsoft heeft nieuwe sneltoetsen toegevoegd aan Microsoft Teams, je vindt ze allemaal via de sneltoets CTRL + .

5. Opname starten en automatisch livetranscriptie inschakelen

Dat je je Team meetings kan opnemen wist je wellicht al. Maar je kan nu ook livetranscripties inschakelen. Selecteer Meer acties bovenaan de vergadering en selecteer nadien Transcriptie starten. Er wordt automatisch een transcriptie gemaakt.

 

Vond je deze tips nuttig?
Volg ons via Facebook & LinkedIn voor meer Microsoft Teams nieuws.