Microsoft Update Fixt Bug in Windows

DELEN

Microsoft heeft de bug die problemen veroorzaakte bij het opslaan en kopiëren van bestanden in Windows gefixt.

Gebruikers werden gewaarschuwd dat het opslaan en kopiëren van bestanden in Windows 10 en Windows 11 mogelijk mislukte, hoewel de oorzaak van het probleem onduidelijk was. De bug deed zich voor bij het gebruik van 32-bit-apps met large address aware-eigenschappen, die gebruikmaken van de CopyFile-API. Thuisgebruikers werden zelden getroffen door dit probleem.

Microsoft merkte op dat vooral Windows-machines die zakelijke software en beveiligingstoepassingen gebruiken, waarbij uitgebreide bestandskenmerken betrokken zijn, door de bug werden getroffen. Het probleem deed zich niet voor binnen Windows Verkenner.

Als onderdeel van de maandelijkse Patch Tuesday-update heeft Microsoft de cumulatieve update KB5027231 uitgebracht voor Windows 11 22H2 om de problemen aan te pakken. Deze update heeft de bug gefixt. Gebruikers met oudere versies van Windows 11 (21H2 of ouder) of Windows 10 konden al enkele weken gebruik maken van de Known Issue Rollback (KIR), een functie in Windows waarmee 'slechte' updates ongedaan gemaakt kunnen worden, behalve beveiligingspatches.