Microsoft trekt binnen 2 jaar de stekker uit Skype for Business

DELEN

Het was al langer bekend dat Microsoft zou stoppen met Skype for Business, de tool voor online vergaderingen. De officiële einddatum is nu gekend: 31 juli 2021 gaat de stekker eruit.

Microsoft laat al sinds juli 2018 weten dat de Skype for Business functionaliteiten ook beschikbaar zijn in Microsoft Teams. Nu Teams de kaap van 13 miljoen dagelijkse gebruikers heeft overschreden – en daarmee concurrent slack achter zich laat – lijkt het voor Microsoft tijd dat Skype for Business de fakel overdraagt. Gebruikers kunnen tot juli 2021 blijven gebruik maken van Skype, maar na 1 september 2019 kunnen geen nieuwe gebruikers meer aangemaakt worden. Zij worden automatisch doorverwezen naar Teams.

Teams bevat naast de chatfunctie, video- en audiogesprekken ook integratiemogelijkheden met de andere Office 365 apps en documenten, wat het tot een complete samenwerkingstool maakt. Bedrijven hebben nu twee jaar de tijd om over te stappen naar Teams, of een andere oplossing. In deze blogpost ontdek je de mogelijkheden van Microsoft Teams.

Teams online vergadering

De niet-zakelijke Skype verdwijnt overigens niet. Meer nog: Microsoft voorziet begin volgend jaar de mogelijkheid voor Teams gebruikers om te communiceren met Skype gebruikers en vice versa. Ook Skype for Business server, dat onder andere toelaat om vaste telefoons op het werk door te schakelen naar mobiele telefoons, blijft bestaan.

Heb je een vraag over de overstap of mogelijkheden van Teams? Neem contact op voor een demo of vrijblijvend gesprek.