Microsoft Teams is wereldwijd losgekoppeld van Office 365.

DELEN

Teams, de populaire tool voor samenwerking en communicatie, is nu wereldwijd los verkrijgbaar van het Microsoft 365/Office-pakket. Deze verandering is een reactie op antitrustzaken, maar biedt ook meer flexibiliteit aan organisaties om hun licenties te standaardiseren.

Op deze pagina:

  1. Microsoft reageert op klachten
  2. Wat betekent dit voor jouw bedrijf?
  3. De voordelen van de loskoppeling van Teams
  4. Hoe je licenties verbeteren?

Microsoft reageert op klachten

De beslissing van Microsoft om Teams los te koppelen van Office komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dit is een reactie op de aanhoudende klachten van concurrenten zoals Slack. De klacht dateert van midden 2020, waarin wordt aangegeven dat Microsoft zijn dominante positie zou hebben misbruikt. Zij beweerden dat Microsoft een oneerlijk voordeel genoot door Teams standaard in zijn Office-bundel te integreren, waardoor er sprake is van oneerlijke concurrentie

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Vroeger was Teams enkel beschikbaar als onderdeel van het grotere Microsoft 365 pakket, maar nu kun je de samenwerkingstool dus los aanschaffen. Dit betekent dat je als bedrijf niet meer gebonden bent aan een all-inclusive pakket, wat vooral interessant kan zijn als je al investeringen hebt gedaan in andere softwaretools. Teams kan als stand-alone product makkelijker geïntegreerd worden met bestaande systemen zonder dat je voor onnodige extra's betaalt. Zo betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt.

De voordelen van de loskoppeling van Teams

  • Flexibiliteit in licenties: Kies wat het beste past bij jouw team en budget. Je bent niet langer verplicht om een uitgebreid pakket af te nemen als je dat niet nodig hebt.
  • Maatwerk oplossingen: Door Teams los te kunnen kopen, kunnen IT-afdelingen beter afstemmen op de unieke behoeften van hun organisatie, wat leidt tot efficiënter gebruik van middelen.
  • Verminderde complexiteit: Zonder de noodzaak om een volledig pakket te beheren, kun je je focussen op het optimaliseren van de tools die je team daadwerkelijk gebruikt.

Hoe je licenties verbeteren?

Nu Microsoft Teams los aanbiedt, is dit het ideale moment om jouw licentiepakket grondig te herzien. Bekijk hoe je huidige softwaregebruik eruitziet en of het zinvol is om te kiezen voor losse licenties van Teams.

Organisaties die willen groeien herbekijken zelfs hun volledige licentiestructuur. Wil je ook efficiënter en kostenbewuster werken? Bekijk samen hoe we jouw licenties kunnen optimaliseren voor maximale besparingen en een slimmere inzet van je IT-budget. Neem vandaag nog contact op want als Microsoft partner begeleiden onze experten je graag.