Microsoft lists, de nieuwste Microsoft 365 app, uitgelegd

DELEN

Op 20 mei, tijdens de Build 2020-ontwikkelaarsconferentie, onthulde Microsoft “Lists”, de nieuwste app binnen de Microsoft 365 suite. Microsoft lists is ontworpen als slimme informatie tracking app. Niet te verwarren met Microsoft To Do, zoals je verder in deze post zal ontdekken.

De lancering van Microsoft Lists was gepland voor juli 2020, hier kan je ontdekken wat de app voor jou zal betekenen en hoe deze zal werken.

Wat is Microsoft Lists?

 

 

Microsoft zelf zegt het bedrijf dat Lists is ontworpen om “je te helpen informatie bij te houden en je werk te organiseren op eenvoudige, slimme en flexibele” manieren. Informatie die in lijsten wordt ingevoerd, kan dankzij Microsoft 365 ook op verschillende locaties worden gevolgd, zodat iedereen binnen je organisatie op één lijn zit.

Microsoft lists helpt je werkprocessen en samenwerkingen te stroomlijnen. De app zorgt ervoor dat je van de juiste mensen op het juiste moment dingen gedaan krijgt. Door automatische notificaties krijgen andere teamleden dan weer een sein dat zij vervolgens hun taken kunnen uitvoeren. Lists is een volwaardige toepassing toe integreert met de andere Microsoft 365 tools.

Je ziet dat Microsoft Lists dus niet te vergelijken is met Microsoft To Do en Planner. Voor diegenen die ermee bekend zijn; het is eerder een nieuwe ervaring van de SharePoint lijsten. Qua interface en werking zullen Airtable gebruikers Microsoft Lists heel herkenbaar vinden.

Enkele use-cases voor Microsoft Lists zijn onder andere het opvolgen van bedrijfsmiddelen zoals laptops (welk materiaal is in omloop en waar bevindt het zich), het volgen van contacten, het bijhouden van een inventaris van kantoorbenodigdheden of zelfs een dagelijkse routine. Lijsten krijgen een eigen website die toegankelijk is via de Microsoft 365 app-launcher, maar ze zullen ook een aparte mobiele app zijn die later dit jaar wordt gelanceerd. Zoals met de meeste Microsoft 365-apps, zal er zelfs een integratie met Microsoft Teams zijn.