Microsoft introduceert Azure Firewall Basic speciaal voor kmo’s

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • Microsoft introduceert Azure Firewall Basic speciaal voor kmo’s
DELEN

De beveiliging van je bedrijfsnetwerk was nooit eerder zo belangrijk. Hackers loeren om de hoek en kmo’s zijn een makkelijk slachtoffer. Gelukkig heeft Microsoft de oplossing: Azure Firewall Basic. Deze oplossing is speciaal ontworpen voor kmo's en biedt een krachtige beveiligingslaag zonder extreem hoge kosten.

In dit artikel:

Voor wie is Azure Firewall Basic?

Azure Firewall Basic is de ideale virtuele firewall-oplossing voor kleine en middelgrote organisaties die hun bedrijfsnetwerk willen beveiligen zonder hoge kosten en complexiteit.

Bedrijven zonder grote IT-afdeling, kleine en middelgrote ondernemingen met beperkte IT-budgetten, start-ups en organisaties die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en eenvoudige oplossing voor netwerkbeveiliging, kunnen baat hebben bij het gebruik van Azure Firewall Basic. Het is vooral geschikt voor bedrijven die de basisbeveiliging van hun netwerk willen verbeteren zonder te hoeven investeren in een uitgebreide en complexe beveiligingsinfrastructuur.

Azure Firewall Basic vs. Azure Firewall-service: Wat is het verschil?

1. Azure Firewall Basic

Azure Firewall Basic is een speciale versie van de standaard Azure Firewall-service van Microsoft, specifiek ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Met Azure Firewall Basic introduceer je eenvoudig een virtuele firewall in je netwerkarchitectuur. Het biedt Layer 3-7 filtering en malafide verkeersalerts, zodat je jouw netwerk kunt beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Het grootste verschil met de standaard versie is de complexiteit en de functieset: Azure Firewall Basic biedt minder geavanceerde beveiligingsfuncties. Dit maakt de Basic-versie wel gebruiksvriendelijker en eenvoudiger te implementeren.

2. Standaard Azure Firewall-service

De volledige Azure Firewall-service biedt een nog breder scala aan geavanceerde functies voor grotere bedrijven die behoefte hebben aan meer uitgebreide beveiligingsmogelijkheden met o.a.: extra mogelijkheden voor dataverkeer, een snelheid tot 30 Gbps, bescherming tegen DNS-aanvallen, aangepaste DNS-instellingen en de mogelijkheid om webcategorieën te beheren.

3. Azure Firewall Premium

Wie heel gevoelige applicaties draait, bijvoorbeeld voor het verwerken van betalingen, kan bij Azure Firewall Premium terecht. Dit duurste pakket bevat alles wat in de standaard-formule zit, maar voegt daar extra bescherming aan toe tegen malware en TLS-inspectie.

Integratie met andere Azure-toepassingen

Azure Firewall Basic is de cloud-native beveiligingsdienst die perfect integreert met andere Azure-services en dashboards. Beheerders kunnen het eenvoudig beheren vanuit hetzelfde Azure-portal als andere services, terwijl de ondersteuning voor Infrastructure as Code (IaC) via ARM-templates het integreren met bestaande DevOps-workflows eenvoudig maakt. Hierdoor kan Azure Firewall Basic makkelijker implementeren als onderdeel van een bredere cloudinfrastructuur.

Voordelen Azure Firewall Basic

Azure Firewall Basic biedt verschillende voordelen voor kmo's die op zoek zijn naar een betaalbare en gemakkelijk te implementeren firewall-oplossing. Hieronder vind je enkele voordelen:

  • Betaalbaar: ideaal voor kmo's met een beperkt IT-budget.
  • Eenvoudige implementatie en beheer.
  • Naadloze integratie met andere Azure-services en dashboards.
  • Schaalbaarheid: ideaal voor groeiende kmo’s.
  • Beveiliging: Azure Firewall Basic biedt Layer 3-7 filtering en malafide verkeersalerts, waardoor kmo's hun netwerk voldoende kunnen beschermen tegen cyberaanvallen en malware.
  • Infrastructure as Code (IaC): Met Azure Firewall Basic kunnen kmo's Infrastructure as Code (IaC) gebruiken via native ondersteuning van ARM-templates. Dit zorgt voor een automatische uitrol van de firewall-oplossing en bespaart tijd en moeite.

Wil je meer informatie over hoe Azure Firewall Basic jouw kmo kan helpen bij het beschermen van je netwerk tegen cyberaanvallen en malware? Of heb je andere beveiligingsopties in gedachten en wil je graag advies van onze security experts? Kies hier je moment voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of mail naar info@techne.be.