Microsoft 365 vs Office 365

DELEN
Microsoft 365 vs O365

In onze blogpost over de modern desktop hadden we het over Microsoft 365. Hoewel deze abonnementsformule nu een tweetal jaar bestaat, blijkt er nog heel wat onduidelijkheid. Microsoft 365 en Office 365: wat is nu precies het verschil? Je leest het in deze blogpost.

Wat is Office 365 voor bedrijven?

Er bestaan verschillende Office 365 abonnementen. Er zijn abonnementen voor thuis- en persoonlijk gebruik, kleine en middelgrote bedrijven, grote bedrijven (de enterprise versie is gericht op ondernemingen met +300 medewerkers), scholen en non-profits.

Met een zakelijk abonnement op Office 365 breng je je organisatie naar de cloud en laat je Microsoft de IT verzorgen. Dat betekent dat je niet langer servers, databases, file shares of on-premise-software hoeft te installeren voor jezelf en je werknemers .

Office 365 voor bedrijven zijn Microsoft-software en online services, beschikbaar voor jou als een maandelijks of jaarlijks abonnement. Afhankelijk van het abonnement krijg je de nieuwste versie van Word, Excel, PowerPoint en alle Office-apps op maximaal vijf pc’s, Macs en mobiele apparaten. De software blijft altijd up-to-date, je hoeft zelf geen updates meer uit te voeren.

Je krijgt daarnaast ook:

 • zakelijke e-mail
 • agenda’s en contactpersonen
 • online vergaderingen
 • instant messaging
 • cloudgebaseerde opslag (zodat u overal kunt werken en bestanden kunt delen, zonder dat u op kantoor komt)
 • extra hulpmiddelen zoals Teams, SharePoint, Flow en PowerBI voor samenwerking en productiviteit die je kan gebruiken om je organisatie te laten groeien. Ontdek de verschillende Office 365 apps in deze video

Met Office 365 heb je jouw bedrijfsdata 24/7 bij de hand. De data wordt centraal bewaard en is vanaf al je devices te benaderen.

Wat is Microsoft 365?

microsoft 365

Microsoft 365 gaat nog een stap verder. Deze alles-in-één bundel bevat de hierboven genoemde zakelijke Office 365 + Windows 10 + bijkomende diensten voor beveiliging en apparaatbeheer. Deze Enterprise Mobility + Security (EMS) laag zorgt voor een extra beveiliging van je bedrijfsdata op de verschillende typen apparaten. De beheerder kan onder andere:

 • applicaties en diensten overheen de Microsoft en Office 365 abonnementen monitoren en beheren
 • toegang tot bedrijfsdata beter controleren
 • multifactor authenticatie instellen
 • beveiligingsrapporten bijhouden
 • vanop afstand data wissen van de verschillende apparaten

Microsoft 365 biedt ook voor de eindgebruiker extra gebruiksgemak. Gebruikers hebben bijvoorbeeld met 1 login toegang tot alle diensten, applicaties en Windows 10 toestellen, op elke locatie.

Ook Microsoft 365 is beschikbaar in verschillende abonnementsformules, afhankelijk van het type en grootte van je organisatie. Wil je liever niet alle 3 de producten (Office 365, EMS en Windows10) implementeren, dan kan je de diensten ook afzonderlijk afnemen.

 

 

Microsoft 365 VS Office 365 overzicht

Hieronder vind je een handig overzicht van de verschillen tussen Microsoft 365 en Office 365. Heb je een vraag over een van de diensten, of wil je advies omtrent de geschikte abonnementsformule voor jouw organisatie, neem dan gerust even contact met ons op via info@techne.be of 02/6690030.

Microsoft 365 vs Office 365

>> Dowload hier de Office 365 and Microsoft 365 abonnementen vergelijking  (update juli 2019) <<