Microsoft 365 Copilot: jouw AI-assistent

DELEN

Microsoft introduceert  een AI oplossing voor zijn Microsoft 365 apps en diensten, ontworpen om jou te helpen bij het genereren van documenten, e-mails, presentaties en nog veel meer. Microsoft Copilot, aangedreven door GPT-4 van OpenAI, zal in verschillende Microsoft 365-apps als een assistent in de zijbalk verschijnen als een chatbot. Je kan 'm vragen om tekst in documenten te genereren, PowerPoint-presentaties te maken op basis van Word-documenten, of zelfs te helpen met functies als draaitabellen in Excel.

PS: Misschien ben je ook geïnteresseerd in onze gratis webinar over AI? Onze collega's deelden er waardevolle inzichten en antwoorden op je belangrijkste vragen als 'wat is AI precies, wat kan het betekenen voor mijn organisatie en hoe start ik vandaag?'. 👉 Herbekijk de webinar hier 👈 

In dit artikel:

Vlieg door je werk met Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot is een AI-assistent ontworpen om taken te automatiseren, gebruikersproblemen op te lossen en de productiviteit te verhogen. Je mag het best je eigen persoonlijke copiloot noemen want als interactieve en gepersonaliseerde gids helpt Microsoft 365 Copilot je bij het vinden van juiste functies binnen Outlook, PowerPoint, Excel en OneNote. Daarnaast biedt het ook tips en tricks om je werk te optimaliseren, taken makkelijker te automatiseren en efficiënter samen te werken.

9 Copilot voorbeelden

Benieuwd naar de veelzijdige mogelijkheden van Microsoft 365 Copilot? Ontdek in deze voorbeelden hoe Copilot jou kan helpen bij je dagelijkse werkzaamheden.

1. E-mail opstellen

De AI assistent helpt bij het opstellen van e-mails door suggesties te geven voor onderwerpregels en het schrijven van de tekst. Door middel van machine learning begrijpt Copilot wat de gebruiker wil communiceren en kan het de taal en toon van de mail aanpassen aan de ontvanger.

microsoft-copilot-outlook

2. (Word) Documenten opmaken

Copilot kan een Word document opmaken, op basis van informatie die je bijvoorbeeld in excel of Onenote hebt bewaard. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk een eerste draft voor een voorstel maken, op basis van je meeting notes en je product catalogus.

copilot_word_gifs_web

3. (Powerpoint) Presentaties maken

Copilot kan gebruikers helpen bij het maken van presentaties door suggesties te geven voor het ontwerp van de dia's en de inhoud van de presentatie. De tool kan zoeken naar afbeeldingen, grafieken en andere elementen die de boodschap van de presentatie versterken. Heb je de inhoud voor je presentatie al staan in een andere document? Dan kan copilot de belangrijkste informatie eruit halen en een presentatie van 0 ontwerpen.

microsoft-copilot-powerpoint 

En als je bovenstaande voorbeelden al indrukwekkend vond, daar stopt het niet;

4. Gegevens organiseren in Excel

Copilot organiseert gegevens binnen Excel door suggesties te geven voor het opmaken van de tabel en het toevoegen van formules. Daarnaast kan de tool automatisch tabellen maken op basis van de beschikbare gegevens in andere documenten, waardoor de gebruiker tijd bespaart en fouten worden voorkomen.

5. Plannen van vergaderingen

Via Copilot vind je meteen de geschikte tijd voor een vergadering doordat het de beschikbaarheid van de deelnemers controleert en zo mogelijke tijdslots voorstelt

6. Maken van notities

Ken je dat gevoel? Het gevoel van stress tijdens een vergadering als je elk woord probeert te noteren. Met Copilot is dat voorgoed verleden tijd. De tool maakt handsfree jouw notities terwijl jij je volledig kunt concentreren op vergaderingen of telefoongesprekken. Zo focus jij op de inhoud van het gesprek en heb je aan het einde gedetailleerde aantekeningen van alles wat besproken werd.

7. Organiseren van je dag

Plannen, het is belangrijk om alles gedaan te krijgen, maar toch kruipt er zoveel tijd in. Copilot helpt je bij de organisatie van al je taken gedurende de dag, zodat jij je kunt focussen op wat er op dat moment belangrijk is

8. Hulp bij zoekopdrachten

Met Copilot vind je moeiteloos de informatie die je nodig hebt. Laat de tool zoekopdrachten uitvoeren en de resultaten voorlezen, zodat je snel en efficiënt kunt vinden wat je zoekt.

9. Beheren van je inbox 

Met Copilot is het organiseren en beheren van je e-mails een fluitje van een cent. Je bespaart kostbare tijd die je kunt besteden aan belangrijke taken, in plaats van eindeloos te moeten sorteren en filteren in je inbox.

Microsoft 365 Copilot: De AI-assistent die blijft leren

Microsoft noemt Copilot een game changer voor de productiviteit vanwege de fundamentele vaardigheden die het reeds bezit, zoals het creëren, samenvatten, analyseren, samenwerken en automatiseren met behulp van jouw input. Maar daar blijft het niet bij: Copilot kan ook opdrachten geven aan apps zoals bijvoorbeeld "animeer deze dia" en over verschillende apps heen werken, waarbij het bijvoorbeeld een Word-document kan omzetten naar een PowerPoint-presentatie.

Microsoft 365 Copilot is ontworpen om nieuwe vaardigheden te leren.

Ja, Microsoft 365 Copilot kan bijvoorbeeld ook leren hoe het specifieke taken binnen een bepaalde branche of sector kan uitvoeren. Stel dat een bedrijf in de financiële sector werkt, dan kan Copilot leren hoe het financiële rapporten kan analyseren, boekhoudkundige taken kan automatiseren en financiële gegevens kan presenteren in grafieken en tabellen. Op deze manier kan Copilot steeds meer gespecialiseerde taken en processen aanleren en de productiviteit binnen verschillende sectoren verbeteren.

Gebruikers kunnen zelfs vragen stellen en feedback geven om de AI-assistent van Microsoft verder te verbeteren. Naarmate Copilot meer leert over nieuwe domeinen en processen, zal het in staat zijn om nog meer geavanceerde taken en  zoekopdrachten uit te voeren.

Releasedatum Microsoft 365 Copilot 

Met Copilot zal Microsoft de komende maanden onze productiviteits-apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Viva, Power Platform en meer, toegankelijker maken voor gebruikers van alle niveaus. Momenteel is Microsoft 365 Copilot nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Microsoft test Copilot momenteel met een groep klanten om feedback te krijgen en hun modellen te verbeteren terwijl ze schalen. Ook wij kunnen niet wachten om Copilot uit te proberen, maar we moeten nog even wachten op een officiële releasedatum.

Een nieuwe manier van werken

“Microsoft 365 Copilot is a productivity game changer” luidt het bij Microsoft en daar zijn ook wij van overtuigd. De revolutionaire technologie zal zorgen voor een nieuwe manier van werken.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over Microsoft 365 Copilot en hoe het je kan helpen om nog efficiënter te werken in Office 365:

 

 

Benieuwd of er nog andere manieren zijn om productiever en efficiënter te werken? Dacht je al aan Power Apps of misschien een ERP systeem? Wij adviseren je graag. Kies hier je moment voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Of zien we je op onze gratis webinar op 21/04 over AI? 👉 Registreer je vandaag nog en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst voor jezelf én je organisatie.