Lastpass: het laatste wachtwoord dat je nog moet onthouden

DELEN

Wachtwoorden zorgen vaak voor tijdverlies. Je automatisch ingevulde wachtwoord blijkt niet meer correct, je wil inloggen vanaf een ander toestel of als extra beveiliging moet je alweer een nieuw wachtwoord kiezen. Om geen wachtwoorden te vergeten wordt vaak een makkelijk te onthouden wachtwoord gekozen. Maar net dat zorgt voor een groot beveiligingsrisico.

Op deze pagina:

Het enige veilige wachtwoord is een wachtwoord dat je zelf niet kan onthouden

lastpass logo

Lastpass

Een password manager als Lastpass beheert al je wachtwoorden voor je, betrouwbaar en veilig. De slimme functies besparen je daarbovenop heel wat tijd:

  • Je wachtwoorden worden automatisch ingevuld
  • Laat automatisch een veilig wachtwoord genereren voor nieuwe accounts. Het wordt automatisch bewaard in je lastpass account
  • Bewaar je wachtwoord één keer en het is meteen op al je apparaten beschikbaar
  • Bewaar wachtwoorden in je gedeelde map indien je ze wilt delen met collega’s. Zij kunnen voortaan inloggen met de door jou ingestelde accountgegevens
  • Beheer op elk moment wie toegang heeft tot welke wachtwoorden

Lastpass is veilig; alleen met het masterwachtwoord heb je toegang tot de versleutelde kluis. Lastpass is een tool die gefocused is op veiligheid, veel meer dan de meeste andere apps. Er worden dan ook verregaande maatregelen genomen om je gegevens beschermd te houden. Alle gegevens zijn beschermd met encryptie volgens AES-256, salted hashing en PBKDF2 SHA-256. Kies je daarnaast ook nog voor de two-factor authenticatie met LastPass dan hoef je ook niet te vrezen dat iemand je masterwachtwoord achterhaald en zo aan al je wachtwoorden kan.

Lokale wachtwoord manager

Wil je desondanks je wachtwoorden liever niet in de cloud bewaren, dan zijn er alternatieve oplossingen zoals Keepass. Deze tool houdt je data lokaal, wat het natuurlijk wel moeilijker maakt om je wachtwoorden te achterhalen wanneer je niet op het toestel werkt waarop je Keepass installeerde.

Wil je lastpass testen dan kan je alvast de gratis versie installeren, of test de premium versie gratis gedurende 1 maand.

Link: https://lastpass.com/

Elke week een productiviteitstip zoals deze ontvangen? Laat je gegevens achter!


Maak komaf met tijdrovende taken

Vul je gegevens in en je ontvangt wekelijkse een nieuwe Powertool in je mailbox