Gelooft je zaakvoerder niet in de cloud? Hier zijn 5 argumenten om hem te overtuigen.

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • Gelooft je zaakvoerder niet in de cloud? Hier zijn 5 argumenten om hem te overtuigen.
DELEN

Je weet welke voordelen de cloud heeft en hoe handig het is om erin te werken, nu kan je ook je zaakvoerder overtuigen met deze 5 punten.

Op deze pagina:

De cloud is de toekomst, maar op één of andere manier weet je baas dat niet. Veel mensen blijven vasthouden aan het idee “lokale IT infrastructuur is het veiligst voor mijn gevoelige data”. Jouw baas lijkt deze mening te delen.

Waarschijnlijk hebben jouw baas, jullie raad van bestuur en anderen nog niet nagedacht over een cloud oplossing omdat ze niet over de juiste informatie beschikken. Bij het zien van de voordelen zullen ze gemotiveerder zijn om de nodige aanpassingen uit te voeren.

Hier zijn vijf punten waarmee je ze zeker zal kunnen overtuigen:

JE BESPAART GELD

Het is een mythe dat cloud computing duur is. De oorsprong van deze mythe is mogelijk te wijten aan de vaste kosten en contracten die geassocieerd worden met cloud-based servers.

Nochtans zal je organisatie, omdat de cloud zich online bevindt, de kosten kunnen drukken omdat je geen hardware moet aanschaffen of onderhouden. Het bedrijf dat de cloud beheert, regelt dit allemaal voor jou, dit om je kosten zo laag mogelijk te houden.

Naast de lagere kosten bieden sommige bedrijven een ‘pay as you go’-systeem dat zeer nuttig kan blijken om je kosten te voorspellen aan de hand van je verwachte groei.

JE BESPAART TIJD

Computer infrastructuur in de cloud is betrouwbaarder dan on-premises infrastructuur, zeker gezien de hardware steeds verouderd. Cloud service providers hebben een team van ervaren IT’ers die problemen sneller kunnen oplossen dan dat je deze intern had aangepakt.

Zonder cloud technologie kan een werknemer die niet op kantoor is geen werk verzetten. Met cloud technologie kan zelfs een afwezige werknemer van eender welke locatie verbinding maken met de servers. Hiervoor hebben ze enkel een internetverbinding nodig. Ze zullen op een extene locatie exact dezelfde tools als op kantoor kunnen raadplegen en dit vertaalt zich in een hogere productiviteit.

MAKKELIJKER OM SAMEN TE WERKEN

Wanneer je gebruik maakt van een cloud oplossing zijn al je nodige gegevens en bestanden op ieder moment beschikbaar voor iedereen binnen de organisatie. Dit voordeel vergemakkelijkt het samenwerken wanneer collega’s niet op kantoor zijn. Ook het uitbesteden van taken wordt hierdoor eenvoudig.

Cloud technologie maakt de communicatie met je team veel handiger en robuust. De cloud zorgt eveneens voor nieuwe manieren van samenwerken ook al zitten de teamleden in kwestie niet naast elkaar.

In de cloud werken betekent dat je bestanden kan delen met een snellere respons. Het verbetert de samenwerking door een constante toegang tot bestanden, gelijktijdig werken in documenten, bestandsynchronisatie en een grote opslagmogelijkheid voor je data. Deze kenmerken maken een eind aan traag delen van bestanden en de nood aan fysieke documenten.

Cloud technologie verbetert de betrouwbaarheid van je archief, mogelijk gemaakt door handige features als ‘Time Stamps’. ‘Time Stamps’ verbeteren de samenwerking door het bekomen van de nodige transparantie en het toenemen van de verantwoordelijkheid.

MAKKELIJK UITBREIDEN OF INKRIMPEN

Je IT diensten in de cloud hebben biedt een makkelijke en betaalbare schaalbaarheid. Je kan je IT infrastructuur makkelijk uitbreiden of inkrimpen. Er zijn geen limieten op hoe ver en hoe snel je kan vergroten.

BLIJF ZO BEVEILIGD ALS MOGELIJK

dilbert-cloudcomputing

Er wordt foutief verondersteld dat cloud oplossingen minder veilig zijn dan de traditionele manieren van werken. Dit komt voornamelijk doordat gegevens en bestanden op een server bewaard worden die je zelf niet beheert of bezit. Maar in eigen beheer of bezit betekent niet altijd dat dit veilig is. Een externe toepassing met een zeer strenge beveiliging zal veiliger zijn dan een interne toepassing zonder focus op beveiliging.

De datacenters van cloud service providers hebben verschillende beveiligingssystemen in werking om je data te beschermen. Data bewaard in de cloud heeft een gecontroleerde toegang en alleen wie de nodige toegang heeft kan je data zien. Cloud service providers zetten hun systemen redundant op en hebben zeer bekwame professionals die steeds de infrastructuur monitoren om mogelijke bedreigingen te identificeren.

Met je organisatie NAAR DE CLOUD?

Wil je graag de mogelijkheden van de cloud voor jouw organisatie bekijken? Kom naar een van onze infosessies, of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.