Fortinet Security Fabric: volledige end-to-end bescherming voor bedrijfsnetwerken

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • Fortinet Security Fabric: volledige end-to-end bescherming voor bedrijfsnetwerken
DELEN

Bedrijfsnetwerken worden steeds complexer. De opkomst van mobiel werken, multi-cloud omgevingen, het internet of things en klantgerichte applicaties brengen allemaal hun specifieke uitdagingen mee. Niet in het minst voor zaakvoerders en IT-managers die deze evoluties moeten bijhouden en tegelijkertijd een steeds groeiende digitale aanvalsoppervlak moeten beveiligen. De Fortinet Security Fabric biedt hier een oplossing voor.

Wat is Fortinet Security Fabric?

De digitale transformatie binnen bedrijven gebeurt doorgaans project per project. Vaak wordt ook de beveiliging per project bekeken, wat op termijn zorgt voor een complexe infrastructuur met oplossingen van verschillende leveranciers. Bovenop de groeiende complexiteit van de bedrijfsnetwerken en de grotere digitale aanvalsoppervlakte zorgt deze fragmentatie voor een bijkomend risico op gaten in de beveiliging en extra druk op de IT-beveiliger.

Techne kiest daarom voor een holistische aanpak samen met Fortinet. De Security Fabric biedt een volledige end-to-end bescherming die is ontworpen om zich dynamisch aan te passen aan de snelle evoluties op het vlak van IT-infrastructuur. De Security Fabric bundelt de technologieën van Fortinet tot een intelligente, meer gecoördineerde beveiligingsstructuur.

Toestellen, software, IoT, Cloud en beveiligde VPN toegangen … met deze gelaagde aanpak beiden we het hoofd aan geavanceerde dreigingen op het volledige digitale aanvalsoppervlak. Er is een geïntegreerde detectie van de meest geavanceerde bedreigingen en de Security Fabric zal automatisch reageren op dreigingen. Zo zal een onbekend bestand dat voorbij de firewall, eindpointoplossing of e-mailbescherming tracht te raken, eerst naar een sandboxomgeving worden gestuurd om het gedrag te analyseren. Blijkt het bestand malafide, dan wordt het in quarantaine geplaatst en zal de dreiging ook geblokkeerd worden door de andere oplossingen.

Daarbovenop biedt de Security Fabric diepgaande informatie en inzichten omtrent het netwerk en de beveiliging. Andere technologiepartners hebben overigens de mogelijkheid om hun producten en oplossingen te integreren. Vrijwel alle voorname hardware- en softwarefabrikanten doen dit vandaag. Daardoor worden eventuele gevaren nog sneller ontdekt en voorkomen.

Fortinet security fabric

De Security Fabric is er voor grote bedrijven en de telecomsector, maar ook kmo’s kunnen vandaag profiteren van hetzelfde beveilgingsniveau. Doordat alle componenten binnen 1 gecombineerde oplossing vallen is het geheel beheersbaar (1 beveiligingsplatform, minder training) en goedkoper dan wanneer je de verschillende componenten afzonderlijk zou afnemen.

Uiteraard is dit maar een onderdeel van de puzzel en zetten we zeer sterk in op de beveiliging van de volledige Office 365 omgeving. De mogelijkheden voor jouw organisatie bespreken? Plan een vrijblijvend gesprek in.