Corona-virus doet hardware voorraden slinken

DELEN

De impact van het COVID-19 virus op de internationale handel is al een tijd zichtbaar, ook op het vlak van hardware. Voorraden slinken doordat de productie in China op een laag niveau draait en heel wat transporten geschrapt blijven.

Op deze pagina:

impact-corona-hardware

Impact van COVID-19 op hardware voorraden

Heel wat fabrikanten van computer hardware laten onderdelen produceren en samenstellen in China. De productie daar ondervindt nog steeds ernstige hinder door het COVID-19 virus. Daarnaast zijn heel wat transporten van en naar China geschrapt.

We merken daardoor vertragingen in de leveringen van reserveonderdelen en hardware. Bij onze preferred partners HP en HP enterprise, maar evengoed bij zowat alle andere merken en leveranciers. Er is weinig voorraad en vaak kunnen de leveranciers geen exacte levertermijn communiceren.

De schaarste heeft uiteraard ook een impact op de prijs van hardware. Die is in stijgende lijn. Coolblue bijvoorbeeld kwam uitgebreid in het nieuws nadat zij hun prijzen verhoogden. Wij nemen geen extra marge op de producten. Zoals je van ons gewend bent blijven we de beste prijs-kwaliteit nastreven. Wil je graag een laptop, pc of andere hardware bestellen dan bekijken we graag voor jou de beschikbaarheid en eventuele alternatieven.

Stabilisering van de markt

Wanneer de markt zal stabiliseren is helaas nog niet duidelijk. Dit hangt grotendeels af van de evolutie van het Corona-virus in China. Zelfs wanneer het virus teruggedrongen wordt is het nog de vraag hoe snel de Chinese economie zich herstelt, de productie weer op volle toeren draait en voorraden in het Westen opnieuw aangevuld raken.

Wij volgen de voorraden en prijzen in ieder geval voor jou op zodat we steeds het juiste advies kunnen geven.

Thuiswerk

Heel wat bedrijven volgen ondertussen het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie om voorzorgsmaatregelen te nemen. Een daarvan is het aanmoedigen van thuiswerk waar mogelijk.

Enkele tools die je zeker kan inzetten zijn Microsoft 365 en Microsoft Teams. Dankzij deze tools kunnen je mensen efficiënt gegevens delen en communiceren via een beveiligde omgeving, waar ze zich ook bevinden. Heb je vragen of wil je hulp bij de implementatie, neem dan gerust contact op. We helpen je waar mogelijk. En als het COVID-19 gevaar dan is gaan liggen, zijn jullie helemaal klaar voor de nieuwe manier van werken – om toch met een positieve noot te eindigen.

Heb je een vraag? Contacteer ons via info@techne.be of 02/6690030.

Foto credit: www.freepik.com