Besparen op IT? Vereenvoudiging is de sleutel

DELEN

Besparen op IT. Elke onderneming wil het, maar toch worden vaak beslissingen genomen die net het tegenovergestelde teweegbrengen: meer kosten, meer risico, minder inzicht in de effectieve IT kost.

Op deze pagina:

Wat is uw IT kost per werkplek?

bespren

Bedrijfsprocessen worden meer en meer afhankelijk worden van IT, de IT kost in van ondernemingen kan oplopen tot wel 20% van het totale ondernemingsbudget. En toch zijn er heel wat ondernemingen die geen zicht hebben op de kost per werkplek. Weet u de kost per werkplek voor uw onderneming? Valt IT voor u ook altijd duurder uit dan gedacht? Vooraleer u 10, 20 of 30% kan besparen op IT zal u in ieder geval moeten weten wat uw totale IT kost precies is en hoe deze verdeeld is over de verschillende werkplekken.

Vereenvoudiging: de sleutel tot lagere IT kosten

De complexiteit waarmee de IT afdeling vaak geconfronteerd wordt zorgt voor hogere operationele kosten, minder productiviteit en een slechtere service. Op korte termijn lijken de gevolgen nog te overzien, maar het resultaat op langere termijn kan volgens een onderzoek van IDC nefast zijn voor de organisatie:

  • minder winst
  • minder innovatie
  • minder klanttevredenheid
  • minder concurrentievoordeel

Besparen door vast te houden aan verouderde technieken en systemen is veelal een illusie want de kost die vandaag bespaard wordt door niet te investeren in vernieuwing en vereenvoudiging, wordt onrechtstreeks dubbel en dik betaald.

Wat kan u doen om uw IT te vereenvoudigen?

Wat houdt een vereenvoudiging van de IT infrastructuur nu precies in en wat kan u als bedrijf daaraan doen?
Door de kostprijs per werkplek in kaart te brengen wordt vaak al snel duidelijk waar bespaard kan worden door bijvoorbeeld:

  • de voordelen van de cloud: 1 vaste prijs zonder extra investeringen in hardware en onderhoud
  • investeren in bestaande systemen: zorg dat uw applicaties up to date zijn en voorkom zo pannes en dataverlies. Verouderde systemen kunnen in sommige gevallen geherpositioneerd worden, bijvoorbeeld in het geval van een verouderde server.
  • vervangen van verouderde (legacy) systemen door moderne applicaties: zorg voor een eenvoudigere, geconsolideerde en moderne fundering die aan de huidige IT eisen voldoet
  • efficiënter gebruik van de bestaande infrastructuur: bijvoorbeeld door virtualisatie

Het zijn slechts enkele mogelijkheden die leiden tot een succesvolle bedrijfsvoering, concurrentievoordeel en IT besparing op het vlak van integratie en onderhoud. Lees ook onze blogpost: ‘8 tips om te besparen op uw ICT factuur‘.

Vragen over hoe u kan besparen op uw IT kost? Contacteer ons vrijblijvend.