België domineert wereldwijde ranglijst: nr. 1 in cyberveiligheid

  • Home
  • /
  • Nieuws en tips
  • /
  • België domineert wereldwijde ranglijst: nr. 1 in cyberveiligheid
DELEN

Cybersecurity is een must voor elke organisatie. Dat hebben we in België intussen goed begrepen, want ons land heeft de hoogste positie bereikt in de National Cyber Security Index (NCSI). Deze internationale index op het gebied van cyberveiligheid is bedoeld om de weerbaarheid van landen tegen cyberbedreigingen te beoordelen en omvat maar liefst 175 landen.

NCSI meet cyberweerbaarheid van landen

National Cyber Security Index (NCSI)De National Cyber Security Index (NCSI) is een wereldwijde live-index die meet in hoeverre landen voorbereid zijn om cyberdreigingen te voorkomen en te beheersen. Het is een initiatief van het NCSI Project Team, een overheidsorganisatie uit Estland. De NCSI maakt gebruik van een reeks meetbare indicatoren om de scores van elk land op het gebied van cybersecurity te bepalen.

Het beoordeelt aspecten van cybersecurity die door de overheid worden uitgevoerd zoals geldende wetgeving, organisatiestructuren, samenwerkingsvormen en behaalde resultaten. Op basis van deze evaluatie worden scores toegekend aan elk land, waardoor een vergelijkende analyse mogelijk wordt.

België het voorbeeld van effectieve cyberbeveiliging

België's toppositie in de NCSI getuigt van een sterke inzet en prestaties op het gebied van cybersecurity, wat positieve gevolgen heeft voor de digitale veiligheid en stabiliteit van ons land. Dit betekent dat België goed voorbereid is op de cybersecurity-uitdagingen die ons te wachten staan. Momenteel staat België bovenaan deze lijst, gevolgd door Letland op de tweede en Estland op de derde plaats.

België onderscheidt zich ook aanzienlijk van zijn buurlanden. Terwijl Duitsland nog een indrukwekkende vijfde positie inneemt, bevindt Luxemburg zich op de veertiende plaats en Nederland op de twintigste. Frankrijk staat zelfs op de zesendertigste plaats. Het toont aan dat België een voortrekkersrol speelt in regionale cybersecurity-inspanningen en een voorbeeld is van effectieve cyberbeveiliging.

Doet je organisatie beter of slechter dan het Belgisch gemiddelde?

Benieuwd of de cybersecurity van jouw organisatie beter of slechter is dan het Belgisch gemiddelde? Bij Techne staan we klaar om je cybersecurity te evalueren en samen de security van jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen.  

Plan hier je moment voor een vrijblijvend gesprek.