Wat is er nieuw in Microsoft Planner?

DELEN

Ben je klaar met chaos in je taken planning? Microsoft Planner biedt de oplossing voor georganiseerd teamwork en komt met enkele nieuwe updates die projecten, taken en teamwerk nog eenvoudiger maken.


Op deze pagina:

  1. Wat is Microsoft Planner?
  2. Wat is er nieuw in Planner?
  3. Licenties en pricing
  4. Vanaf wanneer is de nieuwe Planner beschikbaar?

Wat is Microsoft Planner?

Microsoft plannerMicrosoft Planner is een krachtige tool, naadloos geïntegreerd binnen Microsoft 365, om teamwerk en taken te organiseren. De tool is gelijkaardig aan Asana, Slack en Trello voor taak- en projectbeheer en tilt samenwerking naar een hoger niveau.

Of je nu een klein team leidt of deel uitmaakt van een grotere organisatie, Planner helpt je om:

  • projecten efficiënt te organiseren,
  • taken niet uit het oog te verliezen,
  • deadlines te halen,
  • je team op één lijn te houden. 
Het laat teams toe om taken aan te maken binnen verschillende ‘plans’, deze toe te wijzen aan verschillende gebruikers, bestanden toe te voegen en de vooruitgang van taken te volgen door middel van dashboards.

Wat is er nieuw in Planner?

De vernieuwde versie van Microsoft Planner integreert dieper met Microsoft Teams en brengt een verbeterde gebruikerservaring die gericht is op eenvoud en effectiviteit. Dankzij deze updates kunnen gebruikers makkelijker dan ooit hun taken en projecten beheren. Enkele nieuwigheden:

  • Integratiemogelijkheden: Dankzij de integratie van Planner in Microsoft Teams en Outlook is samenwerken aan projecten en taken nu nog efficiënter. Zo kun je moeiteloos schakelen tussen applicaties. Bijvoorbeeld: je kan een Microsoft Teams meeting inplannen in Planner, waardoor je niet met verschillende planningsapplicaties hoeft te werken.
  • Nieuw Design: De recent vernieuwde interface in Teams is een gebruiksvriendelijke weergave van taken en deadlines, en toont in één opslag meteen de prioriteiten. De status van taken en projecten is meteen te herkennen door het frisse kleurenpalet.
  • AI-features: Met geavanceerde AI-mogelijkheden biedt Planner gepersonaliseerde aanbevelingen voor taakbeheer, waardoor gebruikers beter ondersteund worden in hun projectplanning en uitvoering. Planner vertelt niet alleen wat je moet doen, maar ook hoe je het beter kunt doen.
  • Toegankelijkheid: Dankzij verbeterde meldingen, offline functionaliteit en de naadloze integratie binnen het Microsoft 365-ecosysteem is Planner toegankelijk op alle apparaten, wat gebruikers de vrijheid geeft om overal en altijd hun projecten bij te werken en te beheren.
  • Security: Nieuwe beveiligingsupdates zorgen ervoor dat alle data in Planner veilig en bestand is tegen onbevoegde toegang, met verbeterde opties voor het beheren van rechten en het veilig delen van informatie.

Microsoft zal nog nieuwe functies toevoegen aan Planner, waaronder een verbeterd dagoverzicht en de toevoeging van Copilot, die in meerdere gedaanten zal verschijnen binnen Teams.

Licenties en pricing

Planner is beschikbaar voor iedereen met Microsoft 365 Premium, Business en Education-abonnementen. Al deze Microsoft 365-abonnees hebben toegang tot de basisversie van Planner. De premiumfuncties, die uitgebreider taak- en projectmanagement mogelijk maken, vereisen echter één van de drie Microsoft Project-licenties:

  • Project Abonnement 1 (€10/maand)
  • Project Abonnement 3 (€30/maand)
  • Project Abonnement 5 (€55/maand)

Vanaf wanneer is de nieuwe Planner beschikbaar?

De nieuwe Planner is al beschikbaar in een openbare preview en zal geleidelijk aan alle gebruikers worden aangeboden. Dit proces kan enkele weken duren.

Heb je vragen over Planner of andere Microsoft 365 producten? Onze M365 experts helpen je graag. Neem vandaag nog contact voor een vrijblijvend gesprek