Welke tools heb je nodig en hoe zorg je dat iedereen weet hoe deze te gebruiken in tijden van thuiswerk? Ontdek het hier.
Op deze pagina:
De coronacrisis vergt grote inspanningen van zowel organisaties als hun medewerkers. Om het virus in te perken zijn bedrijven verplicht om hun werknemers te laten thuiswerken. En dat is een grote uitdaging voor organisaties waar dat vandaag nog niet de norm is. Want hoe blijven medewerkers in contact? Hoe zorg je ervoor dat informatie efficiënt gedeeld én centraal bewaard wordt? Hoe coördineer je taken? Welke tools heb je nodig en hoe zorg je dat iedereen weet hoe deze te gebruiken?
Ook bij Techne trachten we onze klanten zoveel mogelijk van thuis uit te ondersteunen. Om productief te blijven en informatie efficiënt te delen met mekaar maken we voornamelijk gebruik van Microsoft Teams. Ik laat je in deze blogpost zien hoe wij Microsoft Teams inzetten en hoe je zelf eenvoudig aan de slag kan.
Zo willen we je helpen het hoofd te bieden aan deze crisis en, als het een lichtpunt mag zijn in deze moeilijke periode, je meteen klaarmaken voor de nieuwe manier van werken waar je ook na de Coronacrisis de vruchten van kan plukken.
Teams is onderdeel van het Office 365 pakket en is dé hub voor samenwerken en communiceren binnen teams. Het maakt communicatie rond bestanden en projecten makkelijk en inzichtelijk en biedt een gebruikersvriendelijke, veilige en geïntegreerde oplossing om samen te werken en digitaal te vergaderen. Zowel intern als extern.
Dat maakt de relevantie van Microsoft Teams vandaag groter dan ooit. Het helpt je om de samenwerking met collega’s in stand te houden; taken plannen, informatie delen, aan projecten werken, vergaderen, … Zo behoud je je bedrijfscontinuïteit zelfs nu al je medewerkers van thuis uit werken.
Om bedrijven door deze moeilijke periode te helpen biedt Microsoft de mogelijkheid om nu 6 maanden gratis gebruik te maken van Microsoft Teams. Meer specifiek gaat het om een trial van Office 365 E1 waarvan Teams deel uitmaakt.
Je kan Microsoft Teams ook gratis gebruiken, maar de gratis versie heeft enkele beperkingen. Wij raden aan om minstens een Office 365 Essentials pakket te nemen, dit kost voor bedrijven €4,20 per gebruiker, per maand.
Nonprofits betalen €2,50 per gebruiker, per maand. Nonprofits die geen Office toepassingen als excel, word, PowerPoint en Outlook nodig hebben kunnen tot 300 gebruikers gratis gebruik maken van het ‘Office 365 Nonprofit Business Essentials‘ pakket.
Weet je niet zeker welke licenties het meest voor jou geschikt zijn dan bekijken we dat graag samen met jou.
Er is een Teams app beschikbaar voor iOS, Android en Windows, voor mobiel en PC. Als je organisatie reeds een licentie voor Office 365 heeft, dan kan je reeds gebruik maken van Teams. Heb je Teams nog niet, volg dan deze stappen:
Ben je al gekend met Teams en wil je deze tool nog beter benutten voor je crisis communicatie, bekijk dan zeker de ‘Crisis Communication App’ binnen Teams. Tijdens een crisis zoals vandaag zitten je medewerkers met heel wat vragen en onzekerheden. De app biedt je de mogelijkheid om je medewerkers op de hoogte te houden van de laatste informatie en ontwikkelingen en hoe je als organisatie omgaat met de gebeurtenissen.
De Crisis Communication app is gratis te downloaden en gebruiken. Het helpt je content rond deze crisis te centraliseren en informatie organisatiebreed te delen via onder andere nieuws en faq’s. Medewerkers vinden er ook het laatste nieuws en aanbevelingen vanuit de overheid en experts.
Door de app te koppelen aan Power Apps krijg je een dynamisch portaal waar mensen vragen kunnen stellen, met daaraan gekoppelde acties. Microsoft zal de komende tijd nog nieuwe functies toevoegen binnen deze Crisis Communication app.
Hoe je aan de slag gaat met deze app lees je hier.
Wil je eerst de mogelijkheden van Teams wat ontdekken? We schreven een tijd geleden een interessante blogpost over beter samenwerken met Microsoft Teams. Twijfel je nog of Teams de geschikte tool is en overweeg je Slack te gebruiken? Lees dan onze uitgebreide vergelijking tussen Microsoft Teams en Slack.
Beschik je reeds over Microsoft Teams maar ligt de gebruikersadoptie te laag, omdat je mensen niet weten waar te starten? Hier zijn enkele interessante bronnen.
Of bekijk deze trainingvideo’s waarin de voornaamste mogelijkheden van Microsoft Teams besproken worden.