Ontdek de 3 soorten Power Apps

DELEN

powerapps-recording

 

Dankzij Power Apps maak je zelf eenvoudige applicaties waarmee je tijdrovende of repetitieve taken kan digitaliseren. Voor meer complexe applicaties kan een Power Apps expert je helpen om snel een oplossing op maat voor je te bouwen.

Start je net met Power Apps? Dan raad ik je aan om alvast wat inspiratie op te doen in de Power Apps voorbeelden en Power Apps business cases. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet welke types applicaties je kan maken met Power Apps. Dat ontdek je in deze blogpost.

Het type applicaties dat je met PowerApps kan maken kan onderverdeeld worden in 3 categorieën: Canvas Apps, Modelgestuurde Apps en Portals.

Canvas Apps

‘Canvas Apps’ laten je toe om zelf een app-interface samen te stellen en verbinding te maken met meer dan 200 gegevensbronnen. Je kan eenvoudig gegevens uit de bestaande Microsoft apps gebruiken als basis of connecteren met externe apps.

Power apps canvas apps2

Pas elk detail van je app aan zodat je app geoptimaliseerd is voor specifieke taken en rollen. Canvas Apps zijn geschikt voor web, tablets en mobile. Gebruik de bedieningselementen van je toestellen, zoals de camera en locatie van je smartphone. Voor verschillende bedrijfsscenario’s worden standaard apps aangeboden, zoals voor onkostendeclaraties of locatie-inspecties.

Modelgestuurde apps

‘Modelgestuurde Apps’ laten je toe om formulieren en processtromen op maat te maken. In tegenstelling tot de Canvas Apps, waarbij je volledige controle over de appindeling hebt, is bij modelgestuurde apps de indeling grotendeels vooraf gedefinieerd en afhankelijk van de onderdelen die je toevoegt aan de app.

Power apps modelgestuurde apps

Portals

‘Portals’ laten je toe websites te maken waarin gegevens gemaakt en bekeken kunnen worden in Microsoft Dataverse (voorheen Common Data Service) of waar inhoud anoniem doorzocht kan worden. Integreer je modelgestuurde formulieren, weergaven en grafieken of sluit je Power BI-rapporten in om websites te maken voor je externe gebruikers, met weinig code.

Power apps portals

Wil je graag aan de slag met een van deze Power Apps? Als Power Apps specialist kan Techne jou helpen bij het opzetten van jouw applicaties. Wil je zelf aan de slag? Dan is de Power Apps training misschien wat voor jou.

Contacteer ons gerust met al je vragen.