Externe personen bellen vanuit Teams: zo doe je dat

DELEN

Externe personen bellen vanuit Teams

Microsoft Teams is een geweldige tool om in contact te blijven met je collega’s. Maar wat als je ook externe contacten wilt bereiken vanuit Teams? Wel, dat kan op 2 manieren.

Bellen met externe personen die ook Teams gebruiken

Moet je geregeld met een extern persoon samenwerken, dan kan het interessant zijn om na te gaan of die persoon ook Microsoft Teams heeft. In dat geval kan je namelijk gewoon chatten, bellen en videobellen via Teams.

Volg deze stappen om een externe contactpersoon toe te voegen aan je Teams omgeving. (Opgelet; Dit is standaard niet mogelijk, je beheerder moet de functie ‘toegang voor gasten’ ingeschakeld hebben).

  1. Ga naar ‘Oproepen’ en kies het tabblad ‘Contacten’
  2. Klik rechtsboven op ‘Contact toevoegen’
  3. Typ een naam, email adres of nummer in het zoekvak en druk op ‘toevoegen’

Teams bellen met externe contact 1

Je externe contact is nu toegevoegd aan je contactpersonen. Je kan nu zoeken naar deze contactpersoon, aan de rechterzijde zie je de mogelijkheid om een chat te starten, een mail te sturen en een video- of gewoon gesprek te starten.

Teams bellen met externe contact 2

Wil je met een externe contact samenwerken rond een project? Dan kan je er ook voor kiezen om hem of haar toe te voegen aan het Team waarbinnen je werkt. Je drukt daarvoor op de drie puntjes naast je Team en kiest ‘Team beheren’. Vervolgens kan je via de blauwe knop ‘lid toevoegen’ opnieuw zoeken op de naam of het email adres van je contactpersoon.

Teams bellen met externe contact 3

Bellen met externe personen die geen Teams gebruiken

Gebruikt je ontvanger zelf geen Microsoft Teams, dan ligt de situatie anders. In dat geval heb je een Microsoft Teams telefonie integratie nodig. Hiermee integreer je een moderne telefoniecentrale in Microsoft Teams en kan je vervolgens via Teams bellen naar iemand buiten je organisatie.

Heel wat organisaties stappen hier vandaag op over. Zo’n integratie biedt dan ook verschillende voordelen, waaronder:

  • Teams wordt de centrale hub voor alle interne én externe communicatie. Werknemers kunnen dus altijd hun favoriete tool gebruiken
  • De volledige telefonie omgeving kan naar wens ingericht worden. Er zijn tal van functionaliteiten, zoals wachtrijen, keuzemenu’s, doorschakelen of het onderverdelen van oproepen binnen een groep, om zo de bereikbaarheid te verhogen
  • Je beschikt altijd over een up-to-date omgeving met de nieuwste mogelijkheden, aangezien deze regelmatig en automatisch updates krijgen

teams-telefonie-mockup-300x273 (3) (1)Om Teams telefonie te integreren in je organisatie zijn er 3 mogelijkheden. We hebben ze voor jou op een rij gezet in onze Microsoft Teams telefonie gids. Wil je graag persoonlijk de mogelijkheden bespreken voor jouw organisatie? Plan je meeting in.