E-mail beveiliging: de beste oplossing anno 2017

DELEN

E-mail is onmisbaar voor onze bedrijven en e-mail beveiliging is dat bijgevolg ook. Spam, malware, phishing, ransomware en gerichte aanvallen zijn namelijk dagelijkse kost.

2016 bleek opnieuw een goed jaar voor hackers. Het aantal ransomware varianten, waaronder de welbekende cryptolocker, steeg alweer exponentieel. Niet de individuele gebruikers waren het doelwit, maar hele organisaties, die hun bestanden versleuteld zagen door een kwaadaardig bestand dat veelal via e-mail verspreid werd. In het beste geval beschikte de organisatie over een recente en onaangetaste backup, maar in vele gevallen bleek het betalen van ‘losgeld’ de enige optie. Zoniet bleven alle bestanden onherroepelijk versleuteld en onbruikbaar. Voor heel wat bedrijven was de schade niet te overzien, wat zelfs tot faillissementen leidde.

Een studie van Osterman research toont aan dat beveiliging heel wat organisaties zorgen baart:

Osterman research email security

In ons ebook “RansomWare; hoe veilig is úw data?” leest u alles over RansomWare en hoe u zich ertegen kan beschermen.

Anti-spam beveiliging

Een goede anti-spam beveiliging is uiteraard een eerste, logische stap. Bij Techne evalueren we steeds de bestaande software zodat we de beste oplossing kunnen voorstellen aan onze klanten. Hoewel er geen ‘zilveren kogel’ is in de strijd tegen spam en virussen, biedt Trend Micro vandaag de best mogelijke bescherming.

Trend Micro hosted e-mail security is een onderhoudsvrije cloud oplossing die u helpt uw bedrijfsgegevens te beschermen. Het stopt spam en virussen vooraleer deze uw gebruikers en bedrijfsnetwerk bereiken. Tussen april en mei 2016 (over een periode van 30 dagen) blokkeerde Trend Micro Hosted Email security meer dan 1.4 miljoen e-mails met ransomware. 99% van alle spam wordt door de software opgevangen.

Volgens het laatste IDC marketscape rapport behoort Trend Micro tot de wereldleiders in e-mail beveiliging en dat is niet onverdiend;

  • Trend Micro hosted e-mail security werd als beste beoordeeld voor het tegenhouden van spam en phishing-aanvallen waarbij de hoogste onderscheppingspercentages zijn bereikt in onafhankelijke vergelijkende tests zoals uitgevoerd door Opus One.
  • De oplossing is onderhoudsvrij; beveiligingsexperts zorgen 24/7 voor updates, patches en hot fixes
  • Nieuwe bedreigingen worden snel herkend; Het Smart Protection Network scant, correleert en filtert elke dag meer dan 16 miljard URL’s van websites, e-mailbronnen en bestanden zodat opkomende bedreigingen. Daarnaast wordt bescherming tegen bekende bedreigingen wordt continu verbeterd

Heeft u een vraag over Trend Micro of de beveiliging van uw e-mail en data? Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek.