Managed Services: 6 voordelen van een abonnement

DELEN

In deze blogpost bespreken we de 6 voornaamste redenen waarom steeds meer organisaties kiezen voor een managed services overeenkomst bij Techne.

Op deze pagina:

Managed Services. Mocht je al eens op zoek gegaan zijn naar een partner om (een deel van) je IT-beheer over te nemen, dan kwam je deze term vast al tegen. Een managed services provider (MSP) neemt het beheer van je omgeving geheel of gedeeltelijk over, met het doel de werking te optimaliseren en de kans op uitval te minimaliseren. Deze diensten worden aangeboden in een abonnementsformule waaraan verschillende garanties zijn verbonden.

Focus op strategische IT-innovatie

De gemiddelde KMO verliest veel tijd aan dagelijkse IT-beslommeringen. Door zulke zaken uit te besteden kunnen zij zich focussen op de eigen organisatie en andere zaken zoals IT-initiatieven die voor meer efficiëntie en winst zorgen. Denk aan het optimaliseren van de werkprocessen, het bouwen van een website, een app of een ander origineel concept.

Geniet van gespecialiseerde expertise

Het vinden van IT-medewerkers met de juiste kennis is voor veel bedrijven een lastige opdracht. Mede doordat deze schaars én duur zijn. Daarnaast kan je niet van 1 IT-medewerker verwachten dat hij alles kan én op elk moment beschikbaar is. Een betrouwbare MSP beschikt over de nodige profielen van een zéér hoog niveau.

Je verzekert je op die manier ook dat je altijd snel geholpen bent, in de overeenkomst zitten garanties opgenomen met betrekking tot de maximale responstijd.

Hoogwaardige technologie

KMO’s hebben meestal geen budget voor het aanschaffen van de nieuwste technologieën. Een MSP kan zich dit wél veroorloven doordat hij deze kan inzetten voor verschillende klanten. Via je abonnement kan je dus volop gebruikmaken van de meeste recente tools.

Dankzij de uitgebreide expertise met verschillende organisaties kan een MSP je ook als geen ander adviseren omtrent de te gebruiken oplossingen.

Gebruik je IT-budget slim

Omdat in een managed services overeenkomst vaak ook de huur van (een deel van) de nodige infrastructuur omvat zit, worden kapitaaluitgaven omgezet in operationele kosten. Je hebt er een abonnement op genomen. Hiermee gaat de Total Cost of Ownership (TCO) drastisch omlaag. Je kan namelijk eenvoudig op- en afschalen en onderhoud is doorgaans inbegrepen.

Daarnaast is het uiteindelijk voordeliger om het beheer uit te besteden aan een professional, omdat eigen krachten meestal duurder zijn. Door de duidelijke prijsafspraken kom je ook niet voor onaangename financiële verrassingen te staan. Kortom: een slimme zet in economisch onzekere tijden.

Voorkom downtime veroorzaakt door IT

Potentiële problemen opmerken nog vóór er effectief een systeemfalen optreedt? Een MSP doet het voor je. Mogelijke infrastructuurproblemen worden proactief opgespoord. Daarnaast beheren MSP’s doorgaans tientallen, soms honderden bedrijven. De geleerde best practices passen zij toe bij al hun klanten. Het resultaat: best mogelijke service en zéér weinig downtime.

Bescherm je bedrijf

Een beveiligingslek is een ramp voor elke organisatie. Computers besmet met virussen of diefstal van gevoelige data kunnen voor serieuze problemen zorgen. Voorkomen is beter dan genezen. Met alsmaar complexer wordende virussen is het belangrijk om beroep te kunnen doen op een ervaren partner die back-ups van data neemt, antivirusprogramma’s, malwarebescherming en firewalls installeert en beheert, en zorg draagt voor zaken als updates, data-encryptie, beheer van mobiele devices en compliance.

Wil je graag bespreken of een managed services overeenkomst interessant is voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.