7 Tips voor een geweldige conversatie met Microsoft Copilot

DELEN

Als je iets vraagt aan een collega is het belangrijk dat je daarbij de juiste context en bronnen deelt en dat je beleefd en vriendelijk blijft.

Dit principe geldt ook als je werkt met generatieve AI.

Beschouw generatieve AI als een nieuwe medewerker of stagiair, en zie jezelf als zijn of haar manager.

De kwaliteit van wat je van een AI-tool als Microsoft Copilot terugkrijgt, hangt af van hoe je je verzoek formuleert. Jennifer Marsman, hoofdingenieur bij Microsoft, benadrukt dat het gebruik van goede prompts cruciaal is om de kracht en potentieel van Copilot te benutten. Deze 7 tips helpen je alvast op weg.

  1. Begin met het einddoel voor ogen
    Specificeer duidelijk wat je van Copilot verwacht. Verwacht je een korte oplijsting met bullet points of een uitgebreid blogartikel? Werk je aan een email of wil je een brainstorming sessie houden?
    Generatieve AI is sterk in het nabootsen van menselijke gesprekken, dus tracht wat meer details te geven van hoe je wil dat de output eruit ziet. Vraag bijvoorbeeld "Schrijf dit als een informele bedankmail" of "Schrijf een heel gestructureerde memo".
    Copilot prompt voorbeeld 1

  2. Leer informatie 'zoeken' op een andere manier

    Bij een traditionele zoekopdracht in bijvoorbeeld Google of SharePoint ben je doorgaans heel beknopt: je geeft één zoekterm en krijgt een lijst van mogelijke antwoorden die je dan zelf gaat verwerken. Bij AI werkt dit anders.

    Geef relevante details zodat je meteen het beoogde resultaat krijgt. Bereid je je voor op een klantvergadering of schrijf een presentatie? Vertel het Copilot. Meer details leiden tot betere antwoorden. Als je focust op een bepaalde klant of campagne, zeg dan welke. 
    Copilot prompt voorbeeld 2

  3. Kies je bronnen
    Hoewel het niet verplicht is, kan het specificeren van informatiebronnen of voorbeelden waarmee Copilot moet werken, de resultaten verbeteren. Geef bijvoorbeeld aan welke datums of specifieke documenten relevant zijn.
    Copilot prompt voorbeeld 3

  4. Kies je doelgroep
    Laat weten hoe Copilot zijn antwoord moet formuleren. Wie is het publiek en welke toon is gepast? Zeg bijvoorbeeld 'Ik ben een CEO met een drukke agenda, geef me enkel de belangrijkste inzichten" of "Leg dit uit voor een absolute beginner".

    image-png-Jul-24-2024-09-37-25-8656-AM
  5. Wees beleefd
    Je zou het niet meteen verwachten, maar door beleefd te zijn in je interactie kan je een betere output krijgen. AI weerspiegelt de professionaliteit, duidelijkheid en detail die je in je vraagstelling legt.

  6. Wees nieuwsgierig
    Stel voorbereidende vragen om de benodigde informatie te verzamelen. Copilot kan je ideeën of inzichten geven waar je zelf niet metee, aan denkt. Dit helpt om meer waardevolle antwoorden te krijgen.

  7. Herhaal, herhaal, herhaal
    Je eerste vraag is slechts het begin. Je kunt Copilot vragen om aanpassingen, bewerkingen of toevoegingen te maken. Het is een dialoog waarin jullie beiden leren en samen content creëren. Copilot zal nooit vermoeid of ontmoedigd raken 😀.

Met deze tips kan je betere resultaten behalen met Microsoft Copilot. Volg de Savaco blog voor de laatste tips & tricks.